Дядо Григорий направи първата копка на бъдещия параклис „Св. Никола“ в Трявна

Водеща! Dyado-Grigorii-napravi-p-rvata-kopka-na-b-deschiya-paraklis-„Sv.-Nikola“-v-Tryavna
Дядо Григорий направи първата копка на бъдещия параклис „Св. Никола“ в Трявна

Великотърновският митрополит извърши и необходимите чинодействия за измолване Божията помощ при тази духовна потреба и освети водата чрез кръстообразно благославяне и потапяне на светия кръст в нея. Накрая поръси всички присъстващи за здраве, сполука и съпричастност към построяването на новия духовен храм в Трявна.

Негово Високо Преосвещенство Великотърновският митрополит Григорий направи първата копка на бъдещия параклис „Свети Никола“ в тревненския квартал Светушка. Преди това Негово Високо Преосвещенство извърши тържественото освещаване на мястото, отредено за строителството на православната сграда, където беше положен и основния камък за храма. По време на церемонията по освещаването присъстваха дарителите, тревненската общественост и представители на Община Трявна.
Великотърновският митрополит извърши и необходимите  чинодействия за измолване Божията помощ при тази духовна потреба и освети водата чрез кръстообразно благославяне и потапяне на светия кръст в нея. Накрая поръси всички присъстващи за здраве, сполука и съпричастност към построяването на новия духовен храм в Трявна.
На церемонията по първата копка присъстваха основният дарител за градежа на параклиса Венци Дамянов, кметът на Трявна Дончо Захариев и неговият зам.-кмет Николина Николова. Дончо Захариев изказа благодари на всички дарили средства за бъдещия храм и изрази своята и на тревненци надежда строителството да приключи до Никулден. Кметът заедно с Великотърновския митрополит Григорий и Венци Дамянов положиха трите основни камъка на сградата. По време на церемонията стана ясно, че богоугодното дело по изографисване стените на параклиса ще бъде извършено от възпитаници на НГПИ „Тревненска школа“ в града.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото