Двама шампиони и пет медала за БК “Габрово 91”

Топ новина! <p>Двама шампиони, един вицешампион и двама бронзови медалисти излъчи БК
Двама шампиони и пет медала за

Двама шампиони, един вицешампион и двама бронзови медалисти излъчи БК „Габрово 91“ от държавното лично-отборно първенство по бокс за ученици, което беше валидно и за Купа България`2014 в тази възраст. Турнирът се проведе в рамките на четири

С чудесно представяне до златото при най-леките стигна Стефан Атанасов. Талантливият габровски боксьор изигра три великолепни мача по пътя към върха в най-многолюдната категория - до 32 килограма (12 състезатели). Възпитаникът на треньорите Иво Голаков, Боян Бинев и Митко Иванов се възползва по най-добрия начин от по-високия си ръст и елиминира с по 3:0 съдийски гласа Ангел Пелтеков от „Първенец“ (Пловдив) и Северин Йорданов от Русе. В мача за първото място Стефан игра „като професор“ и не остави шансове на съперника си Апостол Апостолов от Сливен, като отново спечели срещата с пълно съдийско единодушие.
Само една победа се оказа достатъчна за Явор Георгиев също да окичи златото на гърдите си. При това габровският боксьор не изигра и пълен мач. Той награби съперника си на полуфинала Георги Николов от „Таланти“ (Лом), веднага след началото и след два бързи нокдауна реферът на ринга прекрати срещата в първия рунд. В двубоя за първото място Явор трябваше да се боксира срещу Иван Йорданов от „Априлец“ (Бояджик), но съперникът му се отказа заради травма в дясната ръка. За Явор това беше второ злато. Той триумфира в категорията и в първия кръг от ДЛОП, който се проведе в Пловдив в края на миналата година.
Дебют с медал при най-тежките, категория +76 килограма, направи Димитър Дюлгеров, който тренира активно едва от 3-4 месеца насам. Той извоюва първия си успех на ринга, надигравайки на полуфинала Николай Георгиев от „Априлец“ (Бояджик) с 3:0 съдийски гласа. В двубоя за първото място Димитър се изправи срещу много по-рутиниран и опитен боксьор - Петър Асенов от „Тракиец“ (Пазарджик), и треньорите му прецениха, че е по-уместно да го съхранят, като хвърлиха кърпата малко след началото на срещата.
Бронзови отличия извоюваха други двама дебютанти - Александър Тодоров и Марк Михайлов. В категория до 38.5 килограма Александър елиминира на старта Иван Насков от „Първенец“ (Пловдив) с 2:1 съдийски гласа, но в двубоя за място на финала отстъпи с 0:3 на бъдещия победител - Петър Йорданов от Русе. По същия сценарий се развиха нещата и за Марк Михайлов, който се боксира при 48 килограмовите. На четвъртфинала той надигра с 3:0 Ибрям Ибрямов от „Омуртаг“, след което отстъпи на първенеца в категорията - Венсан Киркоров от ЦСКА.
От шестимата габровски боксьори единствено Александър Стоянов не успя да намери място сред призьорите и завърши пети в категория до 62 килограма, след като отстъпи на четвъртфиналите на Георги Михайлов от „Тракиец“ (Пазарджик) с 0:3.
След турнира, видимо удовлетворен, треньорът Иво Голаков коментира: „Много добро представяне за нашия клуб. Много се радвам за Стефчо, защото той най-после показа това, което може. Досега по една или друга причина не успяваше да отиде там, където му е мястото, но този път с гръм и трясък, насред Габрово, избухна. Игра като професор и напълно заслужено взе златото. Явор също, но аз от него не съм и очаквал друго да бъде представянето. Съжалявам, че бяха толкова малко деца в категорията, за да покаже и той какво може. Новите момчета се представиха като мъжкарчета. Личеше им, че има още какво да учат, но най-важното е, че показаха сърце. Защото боксът се учи за една или две години, но няма ли сърце - нищо не става. С малко повече работа до една година се надявам и те да показват добро ниво. Съжалявам за Сашко, че не успя да вземе медал, защото той се труди много - първи идва в залата и последен си тръгва. Каквото и да правим, единствено той не мрънка, навежда главата и започва да го прави. Просто малко въздух не му стигна. Но, пак казвам, като цяло аз лично съм много доволен“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Бокс

Към началото