Доволни сме, че след 16 години еднолично управление успяхме да предизвикаме балотаж

Водеща! Daniel-Petrov
Даниел Петров
Даниел Петров, кандидат за кмет на Габрово от "Възраждане":

Г-н Петров, акъв е коментарът Ви за балотажа? Вие за пръв път се кандидатирате за кмет и стигнахте до балотаж.

– Очаквах повече. Очаквах останалите опозиционни партии да се обединят на балотажа около кандидатурата на по-малката сила.

Иначе ние сме доволни, защото сме увеличили два пъти резултата си на втория тур. Докато опонента ни си е увеличил резултата си само с 10%. Доволни сме от броя съветници, които влизат в Общинския съвет,,доволни сме и на национално ниво.

Доволни сме, че след 16 години еднолично управление успяхме да предизвикаме балотаж. Това никак не е малко.

Как си обяснявате ниската избирателна активност, доста по-ниска на втория тур?

– Хората се умориха от избори. Предизборните кампании станаха по-агресивни и облъчващи хората. Хората се умориха от плакати, от предизборна агитация. Поредицата от действия на политическата класа през последните години обезсърчи хората, показа им, че от тях зависят все по-малко неща. Много хора знаят ,че каквото и да направят, пак ще бъде избран един и същ кандидат, което е показателно за доверието в политическата класа и за доверието в управляващите през последните години.

- Отричате ли, че през последните 15 години немалко бе направено в Габрово, като инфраструктура, благоустрояване, нови обекти. Може би затова габровци заложиха на познатото, на сигурното, на доказаното?

- Не отричам. Направено е доста за Габрово. Но не забравяйте, че за 10 години в някои места по света се изградиха държави.

Направеното не е малко, но с ресурсът, който бе генериран в Габрово през последните 15 години, можеше да се направи доста повече. Винаги съм казвал, че всеки пропуск след втория мандат не се нарича предизвикателство, а се нарича грешка.

– Какво загубиха габровци, като не Ви избраха за кмет?

– Загубиха това, че през следващите 4 години пак няма да бъдат питани. Досегашната местна власт им показа, че няма нужда да пита хората ,за да управлява. Така ще продължи и през следващите години.

Загуби не само Габрово, но и селата. Ние имахме намерение да направим една коренно различна стратегия за управление на селата. Сегашната е тотално сбъркана. Ние искахме всяко едно село да е автономно, да му дадем нужното, което години наред не правеше местната власт. Селата нямат почти никакъв бюджет. Програмите, които можеха да се реализират в селата се режеха и се насочваха към града.

– На национално ниво как се представи "Възраждане"?

- Като за първа сериозна кампания за местни избори сме доволни. До миналите избори имахме 7 общински съветници, сега имаме 200 в страната. Нямаме избран кмет на областни градове, но в доста общини и населени места имаме наши кметове.

Като пример давам Плачковци, където издигнатият от нас кандидат спечели още на първи тур.

    •  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Габрово

Към началото

Следвай ни