Днес Невена Цонева ще пее за първи път в Габрово

<p>Поводът за разговора с Невена Цонева е предстоящото й участие
Днес Невена Цонева ще пее за п

Поводът за разговора с Невена Цонева е предстоящото й участие тази вечер на сцената на ресторант „SOPRANO&LIVE CLUB”, което се оказва и първата й изява на живо пред габровци. Тя ще пристигне заедно с продуцираната от нея група.

Намирам Невена в добро настроение - в един от малкото й почивни дни, когато се радва на спокойствие и домашен уют. Логично първият ми въпрос към нея е да разкрие повече около групата, с която пристига в Габрово.
- Това са приятелите ми от „MILENIUM X”. Те сравнително отскоро се занимават професионално с музика, но са група много отдавна. Познаваме се от осем години. Идеята да се вдъхновя и да стана продуцент не на един музикант, а на цяла група дойде след тяхното участие в песента ми „Когато най-силно ще боли”. В началото подходих с доза притеснение и вълнение, а сега изпитвам невероятно удоволствие от съвместната работа с тях. Желанието ни е да вървим заедно напред – от по-малките клубни сцени, през концертните зали и дори още по-мащабни бъдещи проекти, с които вярвам, че можем да вдъхнем нов живот на едни вечни, най-хубавите според мен български песни, правени от 50-те до 70-те години, като „Повей, ветре”. Продължавам между другото активно да работя по изчистването на правата на тези песни. Общо взето ни хващате в началото на нашата работа.
- Какво да очакват гостите на ресторант „SOPRANO & LIVE CLUB” в четвъртък вечер?
- „MILENIUM X” имат изключително разнообразен репертоар - обикновено представян в две части от по 40-50 минути, в зависимост от това дали хората искат - продължават и още, а те обикновено искат…, не че искам да ги хваля излишно, но който дойде, ще разбере за какво става въпрос. Изключително енергични и позитивни хора. Ще има и AC/DC, Rolling Stones и най-ценното в Габрово - те ще представят за първи път и дебютното си авторско парче. То се очаква да излезе официално през есента, преди два дни заснехме видеото към него във Велинград. Очаквам много емоционална вечер, защото този път аз ще вляза в ролята на гост-музикант на бандата – те ще свирят, аз ще пея. Вълнува ме и самото ми идване в Габрово. Родом от Севлиево, което е само на 20 минути, аз съм карала шофьорски курсове в Габрово...
- Преди броени дни бе премиерата на съвместното ти парче със Светльо Христов – много лятно, много свежо и танцувално - „Без имена”. Откъде дойде идеята да го реализирате?
- Поканата да се включа в песента дойде от екипа на Светльо Христов. Обадиха ми се, изпратиха ми демо версията. Съгласих се, защото много ми хареса - приятно, лятно звучене… Мотивира ме и почти веднага написах един работен текст. На следващия ден се срещнахме двата екипа – моят и на Светльо, доуточнихме текста с Лидия Мишева и оттам нататък избрахме ден за снимане на видеоклипа, който се случи седмица по-късно, и ето всичко вече е факт!
- Ти имаш успешни дуети с Миро, Слави Трифонов, Криско, Скилър – възможно е да пропускам някой… Има ли дует, който мечтаеш да направиш?
- Честно казано, моята любима банда е „ТОТО” – това е върха на мечтите ми - да бъда заедно с тях на една сцена… Бях сред публиката на концерта им в София на 28 юни… Нищо не се знае. Аз съм позитивно настроена, няма невъзможни неща!
- От 25 до 30 август си поканена и ти предстои участие в голям международен конкурс за изпълнители в Сочи, Русия, на който ще представиш България. Сподели ни повече за събитието, както и какво ще изпълниш, ако не е тайна по силата на предварителен регламент.
- Не, не е тайна… Само че организаторите го изместиха - от август за октомври, и в момента и аз не знам точната дата, но иначе според изискванията октомври месец трябва да се представя с три песни: едната е песен от страната на изпълнителя, участващ в конкурса - това ще бъде „Повей, ветре”; другата трябва да е кавър на световен хит – за мен това ще е песента от филма „Бодигард” на Уитни Хюстън - „I will always Love You”, но в балкански аранжимент, така както я представих навремето в Music Idol - ако някой си спомня, и третата трябва да е авторска песен, създадена специално за изпълнителя, и ето тук, на този етап имаме дилема…Още не сме решили кое да е парчето, но смятам, че имаме достатъчно време.
- Ще ти остане ли време за почивка в класическия й вид това лято?
- Не знам, нямам представа. Така са наредени нещата, че ако между отделните участия остане възможност, но всъщност докато работя, аз си почивам. За мен работата си е удоволствие, работейки, много пътувам, а аз страшно обичам да пътувам, така че е без значение.
- Няма как да не те попитам, защото след лятото идва септември, което означава нови тв сезони на какво ли не. Твоето мнение за различните музикални формати към днешна дата? Би ли участвала отново?
- Музикалните формати са нещо, което е „от днес до утре”, в истинския смисъл. Те са създадени, за да обслужват телевизиите, да генерират рейтинг и най-малкото, от което се интересуват телевизиите, са самите участници. Смятам, че това вече трябва да е станало ясно на всички. Статистиката показва, че досега след форматите са останали известни само двама-трима и то със силни лични качества, собствена харизма. Това са единични случаи и по никакъв начин не гарантира, че ако участваш, ще ти се случи. По един или друг начин обаче тези формати са платформа, добър старт за хора, които и без тях имат бъдеще, талант и харизма. Много е важно да имаш харизма. Който си е решил – нищо не пречи да опита, а колкото до мен, по някаква форма – да, но не като участник. Беше и трудно, и хубаво да бъда на сцена с музикантите от „Ку Ку бенд” - удоволствие и предизвикателство, но за мен това е минало.
- Най-голямото безумие, което си чула или чела за себе си?
- Безумия, колкото искаш, но слава Богу, към мен журналистите не са толкова агресивно настроени, защото се пишат и големи глупости. За мен са повече хубави глупости – как ще се женя за Венко, как ще имаме дете – „забременявах” вече няколко пъти, което няма нищо общо с истината, но в крайна сметка това е нормално, аз съм публична личност и съм го приела, стига да не засяга по грозен начин семейството ми и най-близките хора.
- Като стана дума за семейството, имаш ли запазени близки приятелства от времето, когато си живяла в Севлиево?
- Моите приятелки, защото бяхме чисто женска компания от девет момичета, сме се пръснали из цяла България, да не казвам, че някои са извън страната и за съжаление, много трудно се виждаме, но поддържаме връзка, във Фейсбук си имаме общ чат, включваме се и всяка споделя какво се случва с нея…
- Ако не беше музиката, как мислиш, с какво би се занимавала?
- С интериорен дизайн, със сигурност!
- Правиш ли конкретни опити в тази област?
- Лаик съм, не работя със специализираните за това компютърни програми, но рисувам и скицирам добре. Вкъщи например почти всички мебели, по-специално кухнята е нещо, което съм създала сама, фирма само оразмери и направи проекта по скиците ми. Това си е моя гордост, не че е кой знае какво, но ме радва.
- Ти си пример и еталон за красота и стил на много млади момичета, дай им един личен, чисто женски съвет.
- Най-хубавото нещо, което краси по съвършен начин всяка жена, е усмивката, положителната нагласа и енергия. Това нещо разпръсква чар към хората и заразява в добрия смисъл. Останалото е, че човек просто трябва да се чувства добре в кожата си, така няма никакъв проблем и очарованието е гарантирано.
- През месец август е твоят рожден ден, в този ред на мисли, как се виждаш след 20 години?
- Да съм жива и здрава аз, близките ми. Виждам се с успешна концертираща кариера в България и не само – със златните български песни, с авторски песни и не на последно място - с фолклор, обожавам фолклора ни и мисля, че трябва да се популяризира на всяка цена… и може би вече с едно или две деца, надявам се!
- Има ли нещо, което искаше да те попитам, а аз не го направих в това интервю?
- Не, май казахме всичко интересно и важно засега. Искам да пожелая на хората от Габрово весело, щастливо и незабравимо лято и очаквам да ги видя на живо на 16 юли (четвъртък) на сцената на ресторант „Soprano&Live Club”. Започваме да пеем, свирим и да се забавляваме в 21.00 часа.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Анфас

Към началото

Следвай ни