Дискусия за предприемаческата среда в региона се проведе в ТУ в Габрово

Топ новина! 	Габровският Технически университет беше домакин на Градска среща за развитие
Дискусия за предприемаческата среда в региона се проведе в ТУ в Габрово
Габровският Технически университет беше домакин на Градска среща за развитие на предприемаческата среда, организирана от Министерството на икономиката, фирма RobCo SWAT и ТУ. Дискусията се води от Иванина Томова – експерт към Политическия кабинет на мини

НАДЕЖДА ТИХОВА

Габровският Технически университет беше домакин на Градска среща за развитие на предприемаческата среда, организирана от Министерството на икономиката, фирма RobCo SWAT и ТУ. Дискусията се води от Иванина Томова – експерт към Политическия кабинет на министъра на икономиката в служебния кабинет. По нейните думи тази среща в Габрово е част от поредицата инициативи на градски срещи за развитие на предприемаческата среда. Габрово е четвъртият град, в който се провежда такава среща. Основната цел е в местата, където има някаква зараждаща се предприемаческа среда, тя да се свърже с институциите.

„Много често институциите имат близка връзка с големия бизнес по очевидни причини – обяснява Иванина Томова, - но не толкова със средите от малкия и среден бизнес. По тази причина ние решихме да сближим двете среди като ги сложим на една маса да дискутират какви са нещата, които могат да направят заедно. До момента има сериозен успех в другите градове, в които се проведоха такива срещи. Направени са последващи срещи и в момента се обсъждат инициативи за реализация по места.“ Според Томова в Габрово има един добър пример за добро сътрудничество между институциите и бизнеса – откриването в същия ден в ТУ с помощта на фирма RobCo SWAT лаборатория за програмиране на индустриални роботи. От Министерството на икономиката очакват след срещите по места да се намерят няколкото ключови лидери от предприемаческата среда и от институционалната, които да подемат сътрудничество към нещо по-дългосрочно. Идеята е местните хора да кажат кое е важно за тях и как могат да го осъществят. Две са ключовите теми, които се смятат за важни навсякъде. Едната е образованието. Тя е от основните теми за бизнеса. Другата тема са иновациите.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Компютри

Към началото

Следвай ни