Дичовски санкционира служители заради "нелепа постъпка"

Водеща! -Brigada---nov-dom--vzrivi-sotsialnite-mrezhi-s-kalendara-si-za-2022-godina
"Бригада - нов дом" взриви социалните мрежи с календара си за 2022 година
Работници на "Гробищни паркове" възмутиха социалните мрежи с календар на 2022 година и текстове: Бригада нов дом, Където и да ходите, пак при нас ще дойдете

Вчера директорът на общинското предприятие „Гробищни паркове“ Александър Дичовски се извини публично заради „нелепа постъпка“ на свои служители.
От неделя в социалните мрежи активно започна да се коментира самоделен календар. На снимките се виждат няколко мъже, позирали с порцеланов пепелник с формата на човешки череп, с инструменти, вероятно работни, с кирки и лопати и са се кръстили „Бригада - нов дом“.
Освен черепа пепелник, който събра възмутени постове, трябва да се каже, че върху календара най-отгоре е розетката от Плиска - най-популярния старобългарски артефакт, изкопан преди около половин век.
Реакцията на ръководството вчера бе огласена на сайта на Община Габрово:
„Поднасям най-искрените си извинения на всички габровци за причинения емоционален дискомфорт от публикацията, свързана с Общинско предприятие „Гробищни паркове“, показваща календар на служителите на предприятието, изобразяващ сцени с непристойно поведение на територията на Централен гробищен парк.
Бих желал най-отговорно да заявя, че в качеството ми на директор на ОП „Гробищни паркове“ и в лично качество никога не съм възлагал, заплащал и разпространявал календари от какъвто и да е вид с логото на предприятието.
Въпросният календар на служителите е лична приумица, за която те ще дадат писмени обяснения. Започната е проверка по случая и ще поискам конкретни обяснения за мотивите за тази нелепа, грозна и отвратително низка в човешки план постъпка. Бих искал да уточня, че всички атрибути на снимката са част от работния инвентар, а черепът на една от снимките е порцеланов пепелник.
Всички, участвали в този фарс, ще бъдат строго санкционирани, съгласно разпоредбите на закона и вътрешните правила за определяне на работната заплата в ОП „Гробищни паркове“.
Още веднъж поднасям най-искрените си извинения на габровци и моля за разбиране до окончателното изясняване на случая“.

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни