Дъждът спря, косенето на тревата - по график

Ot-nachaloto-na-yuni-usloviyata-pozvolyavat-kosene-na-trevata
От началото на юни условията позволяват косене на тревата
ОП „Благоустрояване“ продължава косенето на тревните площи по график съобразно метеорологичните условия

За косенето на тревните площи в град Габрово се грижат 5 обособени групи към отдел „Озеленяване“ в ОП „Благоустрояване“, които работят по график от началото на месец април. 
Всяка от петте групи обслужва отделни райони в града като работата им по поддръжка на зелените площи неизбежно зависи от метеорологичните условия.
Обилните и почти ежедневни валежи през месеците април и май предизвикаха ускорен растеж на тревата. 
От началото на месец юни подобряването на метеорологичните условия позволи на екипите на ОП „Благоустрояване“ да продължат поддръжката на зелените пространства в кварталите и централна градска част, съгласно предварително планирания график. За да наваксат с бурния растеж на тревата, предизвикан от дъждовете през април и май, и поради големия обхват на зелени площи в район „Северозапад“ в момента работят 2 групи на отдел „Озеленяване“.  В района на ул. „Зелена ливада“ второто косене за тази година започна на 6-ти юни в пространствата от нечетните номера на улицата, а днес – 7-ми юни, се извършва косене в останалите междублокови пространства. В седмичния график (5-9 юни) е предвидено косенето в района да продължи по улиците „Петър Михов“, „Златна нива“ и „Петър Падалски“, извършва се и косене и подрязване на храсти по бул. „Могильов“ до храма „Св.Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“.
В обособен район „Център“ през настоящата седмица работи една група, която извършва косене в района на градинката до храм „Успение на Пресвета Богородица“, зелените площи край Дечкова къща, района на НЗОК и ул. „Шипка“, ул. „Аврам Гачев“, блок „Дунав“, ул. „Брянска“. Предвидено е подрязване на храсти край „Дом на културата“ и паметника на Чардафон.
продължава на стр. 2
В район „Североизток“ се осъществява поддръжка на зелените площи по улиците „Осми март“ и „Панорамна“, кръстовище „Марсел де Бископ“, кръстовище „Колелото“, кръстовище на изхода от Габрово в посока Велико Търново
Групата, обслужваща зелените пространства в район „Запад“ е пренасочена в район „Северозапад“ през настоящата седмица.
В район „Юг“ се извършва косене по улиците „Климент Охридски“, „Гимназиална“, „Рила“, „Елин Пелин“, „Гърмидолов“, „Иван Тончев“, „Прага“ и в района детската площадка и стълбите в кв. Лисец.
В периода 29 май – 2 юни са приключени дейностите по косене на тревните площи в района на улиците "Юрий Венелин", "Ванче Михайлов", "Д-р Василиади", пространство край паметника на Ран Босилек, "Лазурна", "Градище", "Александър Керков", "Роден край", "Иван Димов", "Острец", „Хризантема“ от номер 17, „Лазурна“, бул. „Стефан Караджа“, зелената площ под бул „Могильов“ 1. Екипите от отдел „Озеленяване“ са извършили и подрязване на храсти на бул."Априлов" и в района на паметника на Ран Босилек.
Припомняме на гражданите, че могат да получават информация или да отправят сигнали към ОП „Благоустрояване“, свързани с чистотата и озеленяването в града, чрез електронната поща на предприятието office@bkcgb.com .

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни