Чисто новият мост на Обходния път на Габрово е опасен за живота!

Топ новина! Opasni-ledeni-visulki-visyat-ot-mosta
Опасни ледени висулки висят от моста

Чисто новият мост над квартал Велчевци в Габрово, част от обхода на града, е опасен за живота на живеещите и минаващите под него при зимни условия.

 

Оказва се, че конструкцията е проектирана по такъв начин, че всичката вода от пътното платно се оттича встрани от моста, образувайки при студено време огромни ледени шушулки. Те висят над жилищни постройки и над натоварена улица, по която ежедневно преминават стотици автомобили, пешеходци, деца и велосипедисти. Показаните на снимките шушулки се образуваха само за два дни и продължават да растат. Въпрос на време е да натежат достатъчно или времето да се затопли и да започнат да падат върху главите и покривите на хората, и преминаващите автомобили.

Освен това при снеготопене мостът започва да капе от всички страни, допълнително заледява пътното платно под себе си, а точно там се намира ключово кръстовище, през което преминават всички жители на квартала. Да не говорим какво се случва с дворовете на хората отдолу. Просто недоумявам как е възможно да се допусне такава проектантска недомислица. Да не говорим, че шумозаглушаващите панели в началото на моста изобщо не обхващат периметъра на жилищните сгради и това нарушава обещанията на всички институции, че живущите наоколо няма да страдат от шума, когато трафикът по моста бъде пуснат. Говори се, че са спестени пари от самия проект. Моля да се публикуват техническите изисквания на проекта, за да се провери дали всичко е изпълнено както трябва и най-вече да се вземат спешни мерки за осигуряване безопасността на моста и живеещите (преминаващите) под него, както и за неговото адекватно обезшумяване.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото