Четири зубъра от Швейцария попълват единственото у нас стадо, което се отглежда в ДЛС „Воден – Ири Х

Chtiri-zubara-ot-Shvytsariya-popalvat-dinstvnoto-u-nas-stado,-koto-s-otglzhda-v-DLS-Vodn--Iri-H
Четири зубъра от Швейцария попълват единственото у нас стадо, което се отглежда в ДЛС „Воден – Ири Х
Дарението стана възможно, след като ръководството на ДЛС „Воден – Ири Хисар“ осъществи ползотворен контакт с швейцарски възстановителен и развъден център, изграден по програма за реаклиматизация на вида. Центърът предоставя на стопанството едно мъжко и три женски животни. Зубърът е най-едрият сухоземен бозайник в Европа.
Дарението стана възможно, след като ръководството на ДЛС „Воден – Ири Хисар“ осъществи ползотворен контакт с швейцарски възстановителен и развъден център, изграден по програма за реаклиматизация на вида. Центърът предоставя на стопанството едно мъжко и три женски животни.

Зубърът е най-едрият сухоземен бозайник в Европа. При добри условия мъжките екземпляри достигат тегло около един тон. В момента в териториите на ДЛС „Воден – Ири Хисар“ живеят 35 индивида, като площта, която обитават, е устроена специално за тях.Снимки: ДЛС „Воден – Ири Хисар“, архив

Коментирай!

За да коментирате, влезте в профила си или се регистрирйте. Ако нямате регистрация, може да се регистрирате тук. Можете директно да коментирате чрез профила си във Facebook.

0 коментара

Към началото
  1. Още от Екология

Календар

ПОН ВТО СРД ЧЕТ ПЕТ СЪБ НЕД

Адрес "100 вести"

И това го има"

Виц на деня