Бутилкояд в Поповци

Stefan-Danev,-za-poreden-p-t-promeni-prostranstvoto-okolo-chitalischeto,- kato-napravi-velichestveniya-BUTILKOYaD
Стефан Данев, за пореден път промени пространството около читалището,  като направи величествения БУТИЛКОЯД
С мисъл за Международния ден на Земята

В навечерието на 22 април - Международният ден на Земята, НЧ „Дядо Стойно-1927” и кметство Поповци направиха всички малки и големи деца, момичета и момчета, баби и дядовци съпричастни към грижата за Земята и нейното бъдеще. 
    Децата от ЦДГ „Мечо Пух” се включиха в конкурса за рисунки и предмети от отпадъци. Творчество проявиха и по-големи жители на кметството. Един от най-активните дарители - родителят Стефан Данев, за пореден път промени пространството около читалището,  като направи величествения БУТИЛКОЯД, който ще събира пластмасови бутилки, ще ги дава за разделно преработване и така ще предпази земята от пакостта на пластмасата.         
    Кметът Румяна Иванова, заедно с хлапетата, откри новата придобивка и децата обещаха тази огромна бутилка никога да не остане гладна. 

бутилко яд
    Присъствието на инж. Даниела Димитрова - директор на Общинско предприятие „Регионално депо за неопасни отпадъци” - Габрово, дава основание да се счита, че това не е инициатива еднодневка, а стройна система на разделно отношение и практически действия към отпадъците, на които ще възпитаваме сериозно децата си. 
    Производителят на пластмасови изделия - най-големият дарител на читалището, Пейо Пеев - собственик на „Алфрида Пеев“ ЕООД, финансира участието на Куклен театър - Габрово с постановката „Цветовете на боклука”, по идея на Мария Радойчева, постановка - Илиан Иванов, и с участието на големите приятели на читалището Радостина Андреева и Богдан Богданов. 
    Специално е винаги и отношението към читалищната ни дейност на Алфидин Ахмедов - директор на театъра. Всичко, което можеше да бъде казано, показано, изпято, изиграно и запомнено от децата, беше направено. 
    Всички малчугани получиха тематични книжки, а човечето Добродушко ги нахрани с вкусни бонбони. Пореден смислен празник за малки и големи, защото идеите на нашето читалище са много и всички се чувстват значими в неговия живот. 
    Предстои тематично Детско лято за 14-та година. Предстои и внушителен Богородичен събор с участието на Оркестър „Славяни”, в който свири и нашето момче Божидар Кържин. Прекрасна пролет, смислено лято и нека да ни спори във всичко! 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Екология

Към началото

Следвай ни