БТА откри Национален пресклуб в Габрово

Топ новина! ZHaneta-Mihova-i-Radoslav-P-rvanov,-vlyavo,-sche-izp-lvat-noviya-presklub-s-s-s-d-rzhanie
Жанета Михова и Радослав Първанов, вляво, ще изпълват новия пресклуб със съдържание
Генералният директор на БТА Кирил Вълчев откри новия пресклуб в Габрово

Вчера в Габрово официално беше открит 26-ят Национален пресклуб на Българска телеграфна агенция. `


Пресклубът се намира в центъра на града, на ул. „Опълченска“ 11 (над Туристически информационен център).
Водосвет за здраве и благополучие беше извършен от архиерейския наместник на Габровска духовна околия иконом Руслан Личев и протойерей Николай Лакич.
Генералният директор на БТА Кирил Вълчев подчерта, че агенцията има присъствие в Габрово от 1951 година. Първият кореспондент тук, макар и само две години, е писателят Кольо Атанасов. След него 38 години Христо Байданов изпраща информации на БТА. От 1998 година кореспондент е Жанета Михова.
Кирил Вълчев обяви и името на новия кореспондент на държавната медия – това е 29-годишният Радослав Първанов, фотограф, автор и съавтор на редица проекти, свързани с традициите и красотата на България.

Кирил Вълчев, кметът на Габрово Таня Христова и областният управител Кристина Сидорова откриха БТА-пресклуба в Габрово


В обръщението си към присъстващите Кирил Вълчев подчерта, че пресклубът ще бъде дом на всички журналисти в града и място за обучение на ученици от Националната Априловска гимназия. Той изрази желанието на агенцията да подкрепи най-изявените да завършат журналистика и после да работят за БТА.
Сериозно и на шега Кирил Вълчев няколко пъти показа, че е запознат с прословутата габровска спестовност, но подчерта, че Габрово винаги е „най-“ и изреди десетина факта за куп първенства в образованието, икономиката и културата.
„Габрово е доказателство за това, че образованите хора са съзидателни хора“, каза Кирил Вълчев и добави какъв ще е принципът на работа в агенцията, припомняйки делото на Васил Априлов:
„Хора, които не правят благодеяния, не трябва да бъдат извеждани на сцената, а тяхната участ да бъде забравата. Тия, който правят благодеяния, тях трябва да показваме, те трябва да бъдат добър пример“.
Кметът на Габрово Таня Христова подкрепи идеята на Кирил Вълчев пресклубът в Габрово да обучава млади хора и да излъчва само позитивни новини и послания.


Областният управител Кристина Сидорова благодари на Жанета Михова за професионализма и дългогодишната дейност като кореспондент на БТА и пожела на Радослав Първанов, който поема поста като неин колега в Габрово, да има повече положителни новини и светли събития, с които да популяризираме региона.
Освен представители на държавната и местната власт, на откриването присъстваха журналисти и пиари от областта, представители на културни и образователни институции.
Остават още 6 областни града в България, в които предстои БТА да отвори пресклубове.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни