Актуализираха инвестиционната програма и бюджета за 2022 г. на Община Габрово

Топ новина! ObS Gabrovo 1.JPG
ObS Gabrovo 1.JPG
В програмата са включени проектиране на реконструкции и ремонти в Габрово и няколко села

Общинският съвет в Габрово прие промени по бюджета на Община Габрово и актуализирана инвестиционна програма за 2022 г.

Във връзка с увеличения размер на целевата субсидия за капиталови разходи, в програмата бяха включени: проектиране на реконструкция на ул. „Свищовска“ и ул. „Транспортна“ (от ул. "Лазурна" до ул. "Н. Василиади") и на кръгово кръстовище на бул. „Априлов“ и ул. „Ю. Венелин“, ремонти на тротоари в с. Драгановци и с. Янковци и на улица в с. Драгиевци и с. Яворец, както и проектиране на канализация в западна зона на Габрово - клон Киевци и клон Русевци.

С решение на общинския съвет, след инвестиция в ремонт на асфалтова настилка на ул. „Рекорд“, шест габровски фирми се освобождават от заплащане на такса битови отпадъци, до покриване на пълната стойност на ремонта от 59 330,20 лв., но не повече от 10 години. Финалната стойност на ремонтите разходи е по-ниска от първоначално предвидената, което налага да бъде изменено предходното решение на общинския съвет за освобждаване от такса битови отпадъци на фирмите.

Учредено бе безвъзмездно право на ползване за срок от 10 години на Народно читалище „Наука - 1902” в с. Враниловци върху имот в селото, предназначен за Дом на културата.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото