5311 ученика от Габровска община вече са в класните стаи

Топ новина! Tanya_hristova_15_09_2002.jpg
Tanya_hristova_15_09_2002.jpg
Пърокласниците и петокласниците са в освежени стаи. Нови площадки, уреди за спорт и кабинети радват учениците

5311 ученика от Габровска община вече са в класните стаи. 411 за първи път прекрачиха училищния праг.  Завършващите 12 клас тази година са 433.

Във всички училища е извършена подготовка за началото на учебната 2022/2023 година. Първокласницитеи петокласнициците се радват на освежени класни стаи.

Фитнес уред, тенис маса и маса за шах са монтирани на спортната площадка в училище ОУ „Христо Ботев“ по Национална програма на ПУДООС „За спортен и природен кът в училищен двор“. В училището е обособен кабинет и вътрешна площадка по безопасност на движението по пътищата по Национална програма  „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“. Реновирано е и санитарно помещение, като е осигурена достъпна среда за ученици с увреждания.

В СУ „Райчо Каролев“ също е извършен ремонт на санитарно помещение, за да бъдат осигурени условия за ученици със специални потребности. Училището ще обучава своите възпитаници на безопасност на движение по пътищата,  като за целта в двора вече е разчертана площадка.

В ОУ „Иван Вазов“ е изградена пожароизвестителна система.

Нов кабинет по направление „Технологии“ ще бъде обзаведен и оборудван в центъра за подкрепа за личностното развитие - Астрономическа обсерватория и планетариум. Средствата са осигурени по НП "Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците", в размерът им възлиза на 24 850 лв.

За учебната 2022/2023 година три общински и едно държавно училище са включени в Списъка на иновативните училища в Република България – ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Христо Ботев“, СУ „Райчо Каролев“ и Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“.

Средищните училища на територията на община Габрово, които приемат 136 ученици от населени места, в които няма училища, са три – ОУ „Христо Ботев“, СУ „Райчо Каролев“ и СУ „Отец Паисий“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни