"Икар" за Поля Йорданова от габровския театър

Водеща! Polya-Iordanova
Поля Йорданова
Първия „Икар“ от тазгодишните награди грабна младата актриса Поля Йорданова от габровският драматичен театър.

 Наградата е и за екипа на спектакъла „Мечтата на Наташа“ - режисьорката Ана Батева, авторът на музика Стефан Здравевски, по текст на Ярослава Пулинович.
Поля спечели наградата си в категория „Дебют“ в конкуренцията на Боряна Маноилова за ролята й в „Серотонин“ - копродукция на „Exodus Art“ и Театър Азарян и Надежда Колева за ролята й в „Бели нощи“ на Театрална работилница „Сфумато”.
Фотограф на спектакълае Росина Пенчева.
В интервю за 100 вести наскоро Поля каза: "Пиесата е руска. Става дума за 16-годишна тийнейджърка, която е расла в дом, няма майка, няма баща. Тези деца пият, пушат, псуват, правят глупости по цял ден, бият се. Бият ги възпитателите, защото те не слушат. Но идва един момент, когато тя се влюбва за първи път. Любовта я променя, тя променя всички. Променя я в положителен, а и в отрицателен смисъл.
Много трудно да играеш в моноспектакъл, да си сам на сцена с часове, изтощително е физически и емоционално, натоварващо е. Тормозеха ме доста неща, дали ще се справя, дали мога да го направя, дали този текст е за мен. Не спиш, не ядеш, лягаш си, сънуваш текстове, сънуваш как бъркаш на сцената. Когато си сам на сцената работиш доста повече, поемаш по-голяма отговорност."
Поля Йорданова е родена в Габрово. Завършила е Професионалната техническа гимназия, а после НАТФИЗ. Били са в един клас с Мария Бакалова, първата българка, която има номинация за "Оскар".

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Театър

Към началото

Следвай ни