140 мага от цял свят идват в Габрово

Топ новина! Rai-n-Hayashi
Райън Хаяши
“Златна котка“ - най-големият магичен фестивал в Източна Европа, започва на 16 март

Десетото юбилейно издание на Магична среща „Златна котка“ е официално най-големият магичен фестивал в цяла Източна Европа.
    Тази година от 16 до 19 март в зала "Възраждане" в Габрово се събират едни от най-титулуваните имена в международната магична общност, за да подпалят (на моменти съвсем буквално) сцената на фестивала. 
Дани ДаОртиз


Дани ДаОртиз


  Габрово е домакин на повече от 140 магьосника от България, Япония, Канада, Испания, Франция, Холандия, Турция, Хърватия, Гърция, Румъния, Сърбия и още. Организаторите Дани Белев, Венсан Петров и Евгени Точев, заедно с Община Габрово обещават нещо невиждано на българската илюзионна сцена.
    Тази година организаторите решиха да поканят най-любимите и запомнящи се гости за изминалите 9 издания на фестивала. И така, за първи път в модерната магична история под един покрив ще се съберат 4 от топ имената на световната илюзия - магьосниците Шон Фарку--ар (Канада), Райън Хаяши (Япония), Дани ДаОртиз (Испания) и Андреа Байони (Италия).
    След успехите на фестивала през изминалите години, той се превърна в обект на голям интерес от страна на Международната федерация на магичните общества - FISM. Именно поради тази причина, тази година фестивалът ще се проведе под зоркото око на президентът на федерацията - Андреа Байони. 
    Негова основна роля ще бъде да проследи спазването на световните правила при оценяване по време на състезанията на фестивала.

От Досиетата Х и Хайлендър, през шоуто на Пен и Телър, до шоуто на Елън Дедженерис - Шон Фаркуар забавлява публиката по цял свят повече от две десетилетия. Той е бивш президент на „Интернационалното братство на магията“ и признат за най-титулувания канадски илюзионист. А черешката в неговата кариера е наградата „Гранд При Световен Шампион на магията“.
    Има един човек в света на магията, който приживе е признат за легенда в магичното изкуство - Дани ДаОртиз. Един от най-магнетичните и харизматични фокусници, познат на магичната сцена през последните няколко десетилетия. Той е най-търсеният съветник и учител за магия. Неговият прочит на магията е толкова различен и уникален, че създадените от него техники в илюзията се отбелязват като „задължителни за учене“ от всички световни имена.
    Най-известният самурай в света Самурай Хаяши прави неща с меч катана, които никой друг дори не трябва да си помисля да опита, а той го прави със завързани очи. Той е единственият майстор на самурайския меч в света, който прави шоу от този род. Неговото вълнуващо шоу съчетава светкавичен екшън и умопомрачителна концентрация. Гост в "Англия търси талант" и "Германия търси талант", той изумява над 80 милиона телевизионни зрители по целия свят. Hayashi е участвал в над 30 телевизионни предавания в 11 страни, а неговите видеоклипове в YouTube имат повече от 30 милиона гледания. Той е световен рекордьор на Гинес (появява се в изданието на Книгата на световните рекорди на Гинес от 2014 г.) и световен шампион по бойни изкуства. Освен самурайското шоу, Хаяши представя и своята интересна магия с вплетени етюди от бойните изкуства.

Шон Фаркуар


Шон Фаркуар 


„Златна котка“ 2023 стартира с професионални семинари на 16-ти март и ще завърши с гала-спектакъл на 18-ти март. За първа година, спектакълът ще се проведе в Спортна зала „Орловец“ пред очите на публика от 2000 човека. Фестивалът тази година е с мащаб невиждан досега за нашите географски ширини и обещава да бъде едно от най-запомнящите се събития в културния календар на България. А присъствието на президента на Международната федерация на магичните общества Андреа Байони е доказателство за високото майсторство и професионализъм на българските организатори QUICK HANDS Project. 
„Златна котка“ във факти:
    • Тази година има рекорд по посещения от чужбина - фокусници от Канада, Испания, Франция, Холандия, Турция, Хърватия, Гърция, Румъния, Сърбия са запазили места за специализираните семинари. 
    • Магичната среща има и състезателен характер, като най-добрите магьосници получават статуетката „Златна котка“.
    • Статуетката „Златната котка“ е сребърна, защото организаторите са от Габрово. Сребърна, но само на цвят. Изработена е от скулптора Георги Балабанов. До момента я притежават: Ивокс Меджик -  България (2012); Вердини - Румъния (2013); Мариян Кирилов - България (2014, 2015); Христо Христов-Голбез (201); Ники Кнежевич - Словения (2017); Роко - Гърция (2018); Филипино - Сърбия (2019); Мартин Хансен - Швеция (2022г.)

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Life is life

Към началото