За Цветница и Великден дряновци ще влязат в напълно обновената „Света Троица“

Водеща! Za-Tsvtnitsa-i-Vlikdn-dryanovtsi-sht-vlyazat-v-napalno-obnovnata-Svta-Troitsa
За Цветница и Великден дряновци ще влязат в напълно обновената „Света Троица“
Дряновският храм „Света Троица“ ще посрещне миряните на християнските празници Цветница и Великден напълно обновен, съобщи вчера кметът на Дряново инж. Мирослав семов.

Дряновският храм „Света Троица“ ще посрещне миряните на християнските празници Цветница и Великден напълно обновен, съобщи вчера кметът на Дряново инж. Мирослав семов. От името на Община Дряново и на Църковното настоятелство на храма кметът на Общината изказа искрени благодарности към г- жа Марияна Печеян за дарените чисто нови пътеки и килими за цялата църква! Бог да закриля такива благородни християни и дарители, допълни инж. Семов.

Едно от хубавите неща, които се случиха през 2017 г. в Дряново бе предприетото обновление на четири църкви - „Св. Троица“, „Въведение Богородично“ и храм „Св. Никола“ в центъра на Дряново, който е построен през 1851 г. от знаменития майстор Колю Фичето. Четвъртата църква е в Дряновският манастир „Св. Архангел Михаил“. Обновлението им стана възможно след европейско финансиране по проект към Министерство на земеделието. През март т. г. инж. Семов обяви, че са вложени 2 200 000 лв. в ремонта на трите църкви в Дряново. Впрочем, по две от църквите вървят довършителни работи, но църквите са отворени и приемат миряни.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото