Връщат за повторно разглеждане Правилника на Общинския съвет в Трявна

Most-1.jpg
Most-1.jpg

След сигнал от общинските съветници от ГЕРБ, връщат за повторно разглеждане Правилника на Общинския съвет в Трявна заради частта, регламентираща възнагражденията

Общинските съветници от ГЕРБ в Трявна подадоха сигнал до областния управител за незаконосъобразност на текст от Правилник за организацията и дейността на общински съвет за мандат 2020-2023, според който общински съветник дори да не участва в нито едно заседание на съвета и неговите комисии, ще получи 45% от възнаграждението за работа, която не е извършил. Това беше гласувано от всички общински съветници с изключение на съветниците от ГЕРБ.

„С така гласувания текст в Правилника Общински съвет-Трявна обърна гръб на морала и закона. Категорично не приемаме един общински съветник, който не изпълнява задълженията си през съответния месец да получава възнаграждение. Това не само е лишено от логика и морал, но противоречи и на закона”, смятат общинските съветници от ГЕРБ-Трявна.

„Задълженията на общинските съветници, за които те следва да получават месечно възнаграждение, са ясно регламентирани в чл. 34, ал.1 на ЗМСМА. Считаме, че получаването на възнаграждение в размер на 45% от месечното при неучастие на общински съветник в нито едно заседание на съвета и постоянните комисии за съответния месец е грубо погазване на разпоредбата в Закона за местното самоуправление“, отбеляза водачът на групата Константин Брънеков.

След разглеждане на сигнала със Заповед № РД-02-03-18/11.02.2020 г., областният управител връща за ново обсъждане текста от Правилника на Общински съвет-Трявна.

Междувременно на 17.02.2020 г. общинските съветници от ГЕРБ депозират предложение за „Правилник за организацията и дейността на Общински съвет Трявна, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация“ с промени по вече приетия от Общински съвет – Трявна преди месец, тъй като на заседанието, на което се разглежда и обсъжда Проекто-правилника на ОбС представителите на останалите политически сили в общинския съвет отказаха да разглеждат и обсъждат предложените от ГЕРБ промени поради големия им обем.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Трявна

Към началото