Владимир Барзов на оглед в Трявна

Топ новина! Komisiyata-komentira-resheniya-za-traino-reshavane-na-problemite
Комисията коментира решения за трайно решаване на проблемите
Заснети са обектите, коментирани са трайни решения за отстраняване на щетите.

Съветникът на министър-председателят инж. Владимир Барзов, секретарят на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет Людмил Върбанов, заместник областният управител Ивелин Стоянов и ръководството на Община Трявна направиха обход по всички обекти, които са общинска инфраструктура и са засегнати от поройните дъждове в неделя.
Цветомира Иванова
Заснети са обектите, коментирани са трайни решения за отстраняване на щетите. Обсъден е механизмът за кандидатстване пред междуведомствената комисия.
Описаните щети са в две направления като спешни и неотложни и последващи, с цел превенция от бъдещи подобни ситуации. Предстои придвижването на съответната документация, за да бъдат получени необходимите средства за възстановяване на щетите.
След огледите инж. Барзов се срещна и с областния управител Ралица Манолова във връзка с направените констатации от обходите. Съветникът на премиера ще вземе повод от посещението си в Трявна и огледите на обектите и ще предложи промяна, която да касае начина на одобрение на инфраструктурни проекти на общините, за да може да се гарантира качествено проектиране, защото се виждат пропуски и то най – вече, когато се случи извънредна ситуация. Пред областния управител инж. Барзов заяви и категорична подкрепа за изграждане на пречиствателна станция за питейни води за Трявна, която е изключително необходима за един град, чиято икономическа дейност се свързва най – вече със сектор туризъм.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Трявна

Към началото