Тодор Георгиев: "Дряново е градът в сърцето ми, за него винаги ще работя и ще правя всичко по силите си"

Препоръчана! Todor-Georgiev
Тодор Георгиев
Тодор Георгиев ( DJ Теди Джорджо) е роден през 1968 г. в Дряново.

Средно образование завършва в СПТУ по МВ „Димитър Крусев”, Дряново, а висше във Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”- публична администрация. Артист - Изпълнител в АРА Мюзик, Официален водещ и DJ нa Fen TV и Balkanika Music TV. Президент на музикална компания DJ UNIVERSE. От 1993 година е официален водещ и DJ на българския национален отбор по волейбол.
Общински съветник в Общински съвет Дряново трети мандат, от 2007 година. В предходния мандат е избран с листата на ПП ГЕРБ и през 2015 става председател на Общински съвет Дряново, но правомощията му са прекратени с решение на Общинския съвет от 16 април 2018 г. В настоящия мандат е общински съветник от гражданската квота на ПП „ВОЛЯ”, като от 12 юни 2020 г. е избран за председател на Общински съвет Дряново.


- Как се чувствата като нов-стар председател на Общински съвет Дряново?
- За мен политиката никога не е била самоцел. Никога не съм бил член на политическа партия, но съм подкрепял идеи и съм споделял убеждения като всеки нормален човек, вълнуващ се за бъдещето на страната си. Но когато става дума за местното самоуправление, нещата са коренно различни. За мен родно Дряново е и ще остане градът в сърцето ми, за който винаги ще работя и ще правя всичко по силите си. И ще давам и занапред всичко от себе си за развитието му, независимо дали заемам, или не, какъвто и да е пост.
- Единодушно ли Ви избраха съветниците?
- Подкрепиха ме ПП „ВОЛЯ”, ГЕРБ и коалиция на „ЗЕЛЕНИТЕ,” на които използвам случая да благодаря. Не съм избран единодушно, имаше още един кандидат - Стефка Пенкова от Местна коалиция „БСП за България." Тя беше достойна за това място. Още веднъж благодаря на колегите, които ми гласуваха доверие, ще дам всичко от себе си, за да го оправдая. Ще работя с всички общински съветници в името на общината и хората, които ни избраха да отстояваме интересите им в местната власт и за развитието на нашия град.
- Вие имате опит в тази дейност, бил сте три мандата общински съветник, а председател - от ноември 2015 до април 2018 г. Ще Ви помогне ли този опит в нелеката дейност на председател. Защо всъщност бе прекратен предсрочно мандата Ви през 2018 година?
- Когато се кандидатирах за първи път за общински съветник и бях избран през 2007 година, го направих с идеята да работя и да направя, според възможностите си, нещо по-добро за хората в община Дряново. С тази мисъл и сега започва денят ми и с нея завършва. За да си в Общинския съвет, трябва поне малко да си успял в живота, да си направил нещичко, да имаш история зад гърба си и тогава да участваш в управлението на общината, да даваш пример, предложения и да можеш да вземаш важни решения. Само като си помисля какъв труден и тежък път съм извървял, днес се гордея с това, което съм постигнал. И не мога така лесно да бъда сломен. Никога не съм стоял на колене, за мен на първо място е принципът и искам да съм изправен и с вдигната глава до края на живота си. Считам, че като общински съветник останах чист и не успяха да ме изцапат и очернят и в крайна сметка това се превърна в проблем.
Прекратяването на мандата ми като председател на ОбС през 2018 г,. беше отговор на моето несъгласие с политиката на кмета Мирослав Семов. Считам, че направеното от мен тогава е допринесло за добрата работа в Общинския съвет, за развитието и популяризирането на община Дряново. Но трябваше да бъда послушен…. И ме наказаха.

- Какво ще направите, за да се нормализира работата на местния парламент. Досега имаше само напрежение, противоборства, дори скандали?
- Ще работя, както винаги досега съм работил, ще дам всичко от себе си. Искам да сложа началото на нов дух в Общинския съвет - на обединение и съзидателност. Ще работя за по-силно Дряново, ще подкрепям и развивам политика за доброто на дряновци и в подкрепа на дряновските фирми. Ще работя за единение на законодателната и изпълнителната власт. Искам да бъда пример как един човек на обществена служба не е там, за да се възползва от поста си. Освен моите задължения в Съвета ще помагам с моя 30- годишен опит в сферата на спорта, туризма и рекламата в общината, като всичко това ще правя както и досега безвъзмездно.
- Очаквате ли сериозна опозиция в лицето на съветниците от БСП? Какво ще направите, ако се появи политическо напрежение в залата?
- Като се спазват Правилника за работата на ОбС и нормативните актове, няма да има проблеми. Не ме притесняват други мнения и позиции, ще работя за постигане на обединение по приоритетите на общината. В различията няма нищо страшно, тя, истината, се ражда в дискусията и диалог. Заявил съм на всички колеги в ОбС, че няма да допусна отново политически шамари, както понесох такива преди две години, и ако усетя такова напрежение просто ще се оттегля от стола. Имам си достатъчно работа!
- Прие ли се предложението на съветници работното време на председателя да бъде 4 часа, а заплащането му - съответно 45 % от заплатата на кмета? Бихте ли се съгласили?
- Предложението не се прие, но аз бях готов да работя и при тези условия. В Дряново хората ме познават. През последните 30 години никога и по никакъв начин не съм бил на обществена служба за пари, дарявал съм години наред заплатата си от Общинския съвет. Не съм лобирал за моя или приближени до мен фирми да участват в обществени поръчки и няма да го правя и занапред. Винаги съм правил само това, което мога и знам. Поемал съм и отговорности, които не са ми били по силите, но въпреки всичко съм искал да се случи най-доброто и винаги съм намирал изход и решение за поетите ангажименти, независимо от това колко и какво ще ми струва на мен и семейството ми. .
Само да споделя, че успях да привлека така нужните хора преди близо 3 години в Дряново за спасяването на Вагонния завод, който сега се стабилизира и дай Боже, Дряново отново да бъде център на вагоностроенето. Успях да осигуря средства за построяване на храма в село Царева Ливада и да оставя една добра диря в спортната история на града с привличането, реализирането и провеждането на детския лагер, форума с европейски мащаб - „Милан Джуниър Камп”, както и традиционните детски футболни турнири в Дряново с национален мащаб. За информация на всички като президент на моя лейбъл, ивен мениджър водещ и DJ - мотивацията, която ще получавам в ОбС-Дряново, чрез моята професия я придобивам за два-три работни дни.
- Много ми харесва Вашата идея да се излъчват онлайн заседанията, както е в много общини, да се снабдят с нова техника за електронно гласуване съветниците. Ще се намерят ли средства за това?
- Това бе мое предложение още в началото на месец януари 2020 година. С подкрепата на всички общински съветници и с кмета на общината Трифон Панчев заложихме средства в бюджета за тази година. Това ще бъде една от важните задачи, с които ще се заема още сега. Парите никога не достигат, но са важни и приоритетите, а прозрачността в работата на местната власт е един от тях. Вече съм направил запитване към водещи фирми с тази дейност.
- Имате ли други идеи за подобряване работата на местния парламент?
- През тези дни на противоборства авторитетът на Общинския съвет пострада. Нужни са общи усилия за нов имидж пред гражданите. Ще се опра на опита на Марияна Печеян - да има ред, контрол и предварителна подготовка на общинските съветници за постоянните комисии. Активен диалог с гражданите, с кмета и с всички фактори от социалната среда.
- Кое е най-важното, което трябва да се случи в община Дряново?
- Дряново, за да е живо, трябва да задържи младите хора, а за това се искат инвестиции, работни места, добри доходи, поминък. Надеждата днес е в стабилитета на фирмите на територията на общината, проектите от европейските фондове. Необходима е активна политика за подкрепа на местния бизнес, образованието, спорта и културата. А от позицията на председател на Общинския съвет ще допълня - законност, прозрачност, уважение! В името на родно Дряново!

 

 

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото