Тържествен академичен съвет за 24 май

Водеща! Prof.-Iliya-ZHelezarov-i-dots.-Iva-Trifonova
Проф. Илия Железаров и доц. Ива Трифонова
Девет са пълните отличници за целия курс на обучение в ТУ-Габрово

В края на отминалата седмица се проведе тържествения Академичен съвет на габровския Технически университет по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Академичното слово към студенти, преподаватели и научни работници беше на доц. Ива Трифонова от Кирило-Методиевския научен център към Българската академия на науките, предоставил експонираната в университетската библиотека изложба „Църквата в Самуилова България. Корени и наследство“. Приветствия към участници и гости в тържеството отправиха Великотърновският митрополит Григорий, областният управител Ралица Манолова, зам.-кметът на Габрово Невена Минева, управителят на АМК инж. Калоян Иванов от Съвета на настоятелите на ТУ, както и президента на Университета за приложни науки в Шмалкалден в Германия проф. Байер.
По време на тържествения Академичен съвет бяха отличени с грамоти и парични награди 24 студенти от ТУ в Габрово и от Техническия колеж в Ловеч. Това са от Техническия колеж в Ловеч: Иванка Маринова, специалност „Електротехника”; Иванка Христова - „Автомобилно машиностроене”; Преслав Иванов - „Компютърни системи и технологии”; Гергана Андреева, „Компютърни системи и технологии”. От габровския ТУ: Владислав Тончев, „Автоматика, роботика и компютърни управляващи системи”; От специалност „Компютърни системи и технологии” отличените са Андрей Иванов, Стилиян Илиев, Виктория Иванова, Петко Петков, Розмари Динкова и Силвана Ирманова. От специалността „Промишлена и автомобилна електроника“ - Петър Маринов и Николай Йорданов; Емилия Недялкова – специалност „Електроника”; От специалността „Софтуерто и компютърно инженерство“ Емир Сали, Калоян Марчев и Павел Иванов; От Компютърен дизайн“ - Борислава Каракочева и Надежда Недялкова, както и Искра Иванова от и Поля Пейнова от специалност „Компютърни технологии в машиностроенето”; Ипек Юсеинова от „Мехатроника”; Ивайло Димитров от „Индустриален мениджмънт” и Десислава Петкова от „Стопанско управление”.
„След години на упорит труд и усърдие, днес ще получите своите дипломи, но няма да престанете да се учите – бяха думите на проф. Илия Железаров, ректор на ТУ по време на тържествената церемония по повод дипломирането на студентите, завършили габровския Технически университет през 2021 г. в зала „Възраждане“ - От утре всеки от Вас ще посрещне предизвикателствата по пътя на развитието си и ще поеме отговорност за личната си реализация и постигане на целите в живота. Пред Вас се откриват предимствата на новия дигитален свят, а Вие имате необходимите знания и умения, за да реализирате амбициите си и да разгърнете талантите си. Вярвам, че през всичките години на Вашето обучение вие сте усетили, че ТУ-Габрово е мястото, където въображението, усилията, приятелствата и постиженията намират общ покрив, където всеки може да намери своята лична причина да живее буден, да придобие смелост и воля за успех и щастие.“ 
Грамоти и златен медал за отличен успех получиха 23-ма абсолвенти, от които 9 са с пълно отличие за целия курс на обучение в ТУ. Пълните отличници сред абсолвентите са инж. Светлозар Христов, инж. Мартин Танев, инж. Ана Спидраковска, инж. Георги Бонев, инж. Иван Бончев, Ива Трифонова, Кремена Ганчева, инж. Правдомир Зъмов и инж. Николинка Тотева.
Дипломите на завършилите с отличен успех своето образование студенти връчиха кметът на Габрово Таня Христова, областният управител Ралица Манолова, Николинка Хинкова, председател на настоятелството на ТУ и член на Борда на директорите на „Мехатроника“ АД, инж. Калоян Иванов, член на настоятелството и изп.-директор на АМК.
Тази година студентите на габровския Технически университет взеха участие и в карнавала „Кот доди, гад доди“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни