Строги мерки на полицията за спазване на правилата

Топ новина! P-tischata-se-izprazniha,-sled-kato-se-ogranichi-dvizhenieto-mezhdu-oblastnite-gradove
Пътищата се изпразниха, след като се ограничи движението между областните градове

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, ОДМВР - Габрово въвежда ограничения на входно-изходните артерии на областния център за всички автомобили, превозващи пътници, които искат да го посетят без основателна причина.

Същото се отнася и за тези, които искат да го напуснат. На контролно-пропускателните пунктове полицейските служители ще събеседват с водачите и с пътниците в автомобилите, и ако не е налице основателна причина или неотложност за пътуването, или то не е по причини, изброени в заповед на министъра на здравеопазването (ако пътуването не е свързано с: полагане на труд, здравословни причини на пътуващият или на негови близки, завръщане на пътуващите по постоянен или настоящ адрес, които се удостоверяват с личен документ), те ще бъдат връщани.
За пореден път призоваваме да се преустановят посещенията в паркове, градски градини, спортни и детски площадки, фитнес на открито, беседки, заслони, пикници на открито, обществени места. При забелязано струпване на повече от двама възрастни на едно място за продължително време, полицейски служители от разстояние ще ги призовават да прекратят събирането и да се разотидат. Това ще става посредством оповестителните системи, с които са оборудвани служебните автомобили.
Въведен е разумен час за пазаруване на възрастните хора над 60-годишна възраст, като те ще могат да посещават хранителните магазини и аптеките в удобно за тях време, в интервала от 08:30 до 10:30 часа всеки ден. Апелираме, всеки който не попада в тази възрастова група да се съобразява със забраната, и да посещава изброените обекти преди и след тези часове.
Ръководството и служителите на ОДМВР - Габрово призовават всички жители на областта да проявяват гражданска съвест и да не нарушават забраните и обществения ред, в условията на създадената обстановка.
Напомняме, че полицията изпълнява своите ежедневни ангажименти по опазване на обществения ред и обслужване на настъпили произшествия, както и съблюдава за реда по време на въведеното извънредно положение в страната. Безотговорните граждани, които не изпълняват предприетите мерки и предписания, натоварват с допълнителни сили и средства служителите на реда. Коронавирусът може да застигне всеки от нас, за това бъдете отговорни към здравето си, и към здравето на вашите близки. Не напускайте домовете си без причина. Останете в къщи, а ние ще изпълним дългът си, като се грижим за вас!

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото