Средствата за завършването на храма в кв. Младост са осигурени

Водеща! Srеdstvata-za-zavarshvanеto-na-hrama-v-kv.-Mladost-sa-osigurеni
Средствата за завършването на храма в кв. Младост са осигурени
„Използвам възможността да изразя своята лична благодарност и признателност към всички дарители и към българското правителство за финансовата подкрепа, чрез която новият храм в кв. Младост предстои да бъде завършен“, каза кметът на Габрово Таня Христова в отговор на питане в Общинския съвет, свързано с изграждането храм „Св. св.

 „Използвам възможността да изразя своята лична благодарност и признателност към всички дарители и към българското правителство за финансовата подкрепа, чрез която новият храм в кв. Младост предстои да бъде завършен“, каза кметът на Габрово Таня Христова в отговор на питане в Общинския съвет, свързано с изграждането храм „Св. св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“.
 На последното заседание на местния парламент беше съобщено, че след решението на правителството от 3 октомври 2018 г., с което бяха осигурени още 315 000 лв. за довършителните дейности по новостроящия се храм, набирането на дарения за завършването на строителството в рамките на кампанията е преустановено.
 Превръщаното на кампанията „Да бъде новият храм на Габрово“ в обединителна кауза за много габровци и хора, съпричастни към града ни, обнадеждава и мотивира да продължим със следващи кампании, насърчаващи дарителството и благотворителността, в подкрепа на обществено значими местни каузи“, добави още кметът на града по повод финала на благотворителната кампания. 
До месец октомври тази година, средствата, вложени в новостроящия се храм са на стойност 717 350.29 лв., информира Габровското архиерейско наместничество. От там уточниха, че новият храм ще бъде единственият в града с толкова голяма олтарна преграда - с размери 15,20 м на 11 м. Всичко по иконостаса се изработва ръчно с дървен материал, с оглед на благолепие и дълготрайност, а самата изработка ще продължи до началото на 2020 г.
 В отговор въпрос за завършването на храма, Архиерейският наместник на Габровска духовна околия протойерей Руслан Личев съобщи: „С Божията помощ през пролетта на 2020 г. храмът ще бъде осветен и готов да приеме всички, търсещи място за срещата си с Бога“.
 Община Габрово допълнително ще подкрепи новия храм като планира да  изпълни озеленяването, облагородяването и осветлението в района на храма.

Община Габрово

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни