Служителите в Дневния център за деца с увреждания в Севлиево ушиха и дариха над 200 предпазни маски на свои съграждани

Sluzhitelite-v-Dnevniya-tsent-r-sami-ushiha-predpaznite-maski
Служителите в Дневния център сами ушиха предпазните маски

Екипът на Дневния център за деца с увреждания – град Севлиево, дари над 200 предпазни маски.

В условията на криза, екипът на Дневния център за деца с увреждания – град Севлиево, управляван от външен доставчик на социални услуги - фондация „Международна социална служба – България“, прояви съпричастност към възрастните хора, ползващи услугите на Домашния социален патронаж на Община Севлиево, както и към родителите на деца, в Комплекса за социални услуги за деца и семейства, част от които е и Дневният център. Персоналът на центъра уши и дари над 200 предпазни маски с материали, осигурени от персонала.

В двете услуги – Център за обществена подкрепа (ЦОП) и Дневен център за деца с увреждания (ДЦДУ), се провеждат консултации чрез социалните мрежи или в телефонни разговори. Семействата се посещават 1 път седмично (без да се влиза в домовете им) при спазване на строги мерки за безопасност. Регулярно се закупуват и доставят хигиенни материали и хранителни продукти на 12 семейства, клиенти на ЦОП. За децата с увреждания специалистите са изработили с подръчни материали над 40 пъзела, които предстои да бъдат разнесени по домовете. На децата са осигурени и други работни бланки, картинки за оцветяване, флумастери, моливи и др.

Специалистите поддържат регулярна комуникация с всички клиенти и към момента, за щастие, няма данни за деца и възрастни с влошено здраве.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото