Севлиево и Нанхай преподписаха меморандума за приятелско сътрудничество и обмен

Водеща! Kmet-t-Ivan-Ivanov-posrescha-kitaiskata-delegatsiya-ot-Nanhai
Кметът Иван Иванов посреща китайската делегация от Нанхай

По покана на кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов на работно посещение в града е официална делегация от район Нанхай, град Фошан, провинция Гуандун, Китайска народна република, водена от Джън Дзуосюн – заместник-кмет на Народната власт в Нанхай.

 Д-р Иванов приветства гостите от името на Общината и изказа радостта си от поддържаните близки взаимоотношения между двата града през изминалата година, благодарение на което партньорството се задълбочи с конкретни проекти в няколко сфери. „Надявам се днешната среща да доведе до множество ползотворни контакти и с бизнеса в региона“, каза още кметът и изрази надежда „взаимното уважение да прерасне в стабилен градеж за по-доброто бъдеще на двата града“.
 Ръководителят на китайската делегация Джън Дзуосюн, който е заместник-кмет на Нанхай, благодари за топлото посрещане и гостоприемството. Той сподели увереността си, че тази среща ще допринесе за постигането на конкретни резултати в близко бъдеще. В знак на приятелство той подари на кмета книга за бойните изкуства, създадени в Нанхай и лъвска глава - древен китайски символ на смелост и победа.
 Официалната среща на ръководството на Община Севлиево и китайската делегация се състоя в зала 300 в сградата на общинската администрация, по време на която бе преподписан Меморандум за приятелско сътрудничество и обмен в няколко области: икономика, култура, търговски и културен обмен. По всяка една точка бяха представени презентационни материали, след което гостите изразиха желание да посетят и водещите севлиевски фирми.
 В състава на делегацията са включени представители на Бюрото по международни връзки на Нанхай, на Индустриално-търговската федерация, Бюрото за насърчаване на икономиката и технологиите, Бюрото по култура и спорт, Бюрото по международни връзки. Делегацията включва и представители на водещи китайски компании в интериорния дизайн, керамиката, металообработването, машиностроенето и др.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото