С 22 гласа "за" общинските съветници одобриха изграждането на обходен път

Водеща! S-22-glasa--zaa-obshtinskitе-savеtnitsi-odobriha-izgrazhdanеto-na-obhodеn-pat
obhoden-pat-sevliev-16-10-19.jpg
Въздържаха се шест общински съветника от коалиция „Избирам Севлиево“

Общинските съветници в Севлиево одобриха проекта на споразумение с Агенция „Пътна инфраструктура“ за изграждането на обходен път на града. Целта е чрез изграждане на обходния път да се облекчи трафика на автомобили през града. Предложението бе прието с 22 гласа за, а шестима общински съветници от коалиция „Избирам Севлиево“ се въздържаха. Очакванията на АПИ са, че в следващите години преминаващите автомобили и камиони през Севлиево ще се увеличат, заради очакваното изграждане на тунела под връх „Шипка“.

Тогава пътят през Севлиево ще бъде и най-пряката транспортна връзка между Северозападна България и автомагистралите „Тракия“ и „Марица“. Прогнозата на АПИ е, че средно за денонощие автомобилното движение през Севлиево в следващите 20 години ще се увеличи с 2 186 автомобила.

Обходният път е от съществено значение, защото чрез него ще се пренасочи тежкотоварния трафик извън урбанизираните територии, ще се подобри качеството на въздуха в града.

Разходите, засягащи бюджета на Общината, са предвидени в насока изготвяне на инвестиционен проект и съгласувателните му процедури, както и отчуждаване и обезщетение на собственици на недвижими имоти, засегнати от проекта.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото