Радост, възхищение и гордост за децата на Севлиево от срещата им с Матей Казийски и Радостин Стойчев

Obschina-Sevlievo-i-“Ideal-Standart---Vidima”-posreschat-gostite
Община Севлиево и “Идеал Стандарт - Видима” посрещат гостите
По покана на „Идеал Стандарт – Видима“ световноизвестните български волейболисти Радостин Стойчев и Матей Казийски бяха гости на Севлиево за трета поредна година.“ Радостин Стойчев и Матей Казийски бяха гости на Севлиево за трета поредна година.

 Събитието тази година беше посветена на 25-та годишнина на Завода за санитарна керамика. 
Спортна зала „Дан Колов“ се изпълни с приятели на волейбола в очакване на българските звезди във волейбола и демонстративните мачове между Волейболна академия „Стойчев – Казийски“, ВК „Раковски – 1964“ и ВК „Троян Волей“.


В приветственото си слово кметът д-р Иванов благодари на “Идеал Стандарт - Видима”, че за трета поредна година организира този празник за спорта в града. „С огромна благодарност към Матей Казийски и Радостин Стойчев за това, което правят за спорта и за нашите деца. Нека от това събитие печели спортът и всички да дадат най-доброто от себе си.“


Благодарности изрази и изпълнителният директор на „Идеал Стандарт – Видима“ Ярослав Дончев. „Емоциите можем да ги видим в очите на децата, които посрещнаха нашите гости. Вярвам, че това ги мотивира и тъй като всяка година надграждаме това събитие, то следващата година тази среща може да стане международна“.
Валентин Ганев, директор на завода за керамика, се присъедини към приветствията и благодарностите към гостите, като направи паралел между спорта и развитието на завода за керамика вече 25 години: „Екипът на завода е постигнал много високо ниво. Как постигаме това – на първо място с мотивация – мотивацията я виждаме в Матей Казийски, от когото можем много да се учим. На второ място – професионален екип – професионализмът, който показва Радостин Стойчев и всички треньори, на чиито постижения всички се радваме.“ 


Радостин Стойчев и Матей Казийски бяха посрещнати с въодушевление от публиката. Децата с нетърпение очакваха да се включат в откритата тренировка с двамата именити волейболисти. Радостин и Матей благодариха за поканата да бъдат отново с децата на Севлиево. „За мен наистина е чест, удоволствие и задължение. Защо е задължение – защото, когато правим нещо за децата, не мога да остана безучастен“, се обърна към публиката Радостин Стойчев и допълни: „Очаквам страхотен мач и изключително много добър пример за всички малки деца на трибуните.“ Матей Казийски добави: „За нас е чест, отговорност и удоволствие. Надявам се, вие да се забавлявате и да разберете, че спортът е един прекрасен начин да прекарвате времето заедно. Сега ще имаме възможност да го направим!“ 
Началото на откритата тренировка беше дадено с личен поздрав за всяко дете от Матей и Радостин. Децата с възхищение приемаха всеки съвет и гордо изпълняваха упражненията, които им бяха показвани. Те попиваха всяка дума, запомняха всяко движение и разказваха какво са научили от своите идоли. 


В рамките на събитието публиката се наслади на оспорваните срещи в мини турнира между трите отбора - Волейболна академия „Стойчев – Казийски“, КВ „Раковски - 1964“ и ВК „Троян Волей“. 
Като шампиони си тръгнаха волейболистите и на трите отбора. Те бяха удостоени със специално изработени керамични медали. Наградите бяха посветени на 25 години Завода за санитарна керамика на „Идеал Стандарт – Видима“. 
В знак на благодарност Радостин Стойчев и Матей Казийски получиха персонално гравирани с имената им ръчни душове.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни