„Поход за свобода” срещу трафика на хора в рекордните 25 български града

Топ новина! Pohod-za-svobodaa-srеshtu-trafika-na-hora-v-rеkordnitе-25-balgarski-grada-
pohod-na-svobodata-16-10-19.jpg
За първи път единствената по рода си за България инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора се провежда едновременно на толкова места в страната

На 19 октомври 2019 г., за шеста поредна година, Фондация “А21 България” организира в България най-мащабната информационна кампания против трафика на хора в света: „Поход за свобода“. Посветена на Европейския ден за борба с трафика на хора, 18 октомври, инициативата събира граждани с активна обществена позиция, партньори и съмишленици в борбата с трафика на хора, като има за цел да обърне вниманието на българите към огромните мащаби на трафика на хора и търговията с човешки животи у нас.

„Поход за свобода” е уникално по рода си глобално събитие, което се провежда ежегодно в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят и с това се превръща в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора в света. Благодарение на ефективните партньорства на Фондация „А21 България” с Националната комисия за борба с трафика на хора, местните комисии за борба с трафика на хора, Български младежки Червен кръст и превантивно-информационните центрове към местните общини, за първа година страната ни взима участие в международната инициатива на А21 с цели 25 града-домакини. На 19 октомври в 10:30 часа, освен в София, Поход за свобода ще бъде проведен едновременно и в Пловдив, Бургас, Плевен, Сливен, Благоевград, Видин, Монтана, Смолян, Кърджали, Ямбол, Пазарджик, Габрово, Силистра, Разград, Русе, Шумен, Никола Козлево, Варна, Сандански, Добрич, Търговище, Велико Търново, Хасково.

В Габрово домакин на събитието е Български младежки Червен кръст - Габрово Началната точка на Похода за свобода 2019 е пл. „Първи май 1876“, пред Часовниковата кула (чешмичката с лъвчето) и пред паметника на Николай Палаузов. Записването започва в 10.30 часа, а стартът на Похода ще бъде даден в 11.00 часа. Повече информация за походите гражданите могат да открият на https://www.facebook.com/A21bg/.

Станете част от нашата инициатива!

По данни на Европол България продължава да е сред основните страни на произход на жертви на трафик в Европа, а според доклада на Националната комисия за борба с трафика на хора за 2018 година се наблюдава ръст на българските граждани, жертва на трафик с цел трудова експлоатация.

Именно по тази причина с подкрепата на Националната комисия за борба с трафика на хора през 2015 година Фондация „А21 България” създава един от най-ценните инструменти за подкрепа на български граждани, пострадали от трафик на хора – денонощната Национална телефонна линия за борба с трафика на хора, която приема сигнали за случаи на трафик безплатно на телефон 0800 20 100. В рамките на Похода за свобода всеки участник ще може да се запознае с целите и услугите на Линията и да получи информационни материали.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни