ПМГ промени представата за образование

Топ новина! Kabinet-t-po-fizika-v-PMG
Кабинетът по физика в ПМГ

Математическата гимназия започва годината с три изключително съвременни кабинета по биология, физика и химия

Изцяло обновени по проект „Обичам моето училище”са три кабинета - по биология, физика и химия, които осигуряват съвременно образование. Модул за подобряване на учебната среда. Всеки кабинет е в различен цвят и с водещ слоган.
По стародавен обичай те бяха осветени и с рязане на официална лента.
„Бяхме класирани от Министерство на образованието и науката по Национална програма „Осъвременяване на училищната среда по природни науки” на стойност 170 хиляди лева. Ние бяхме първото класирано училище . Имаме съфинансиране, но основно средствата са от програмата. Това е първи проект по вътрешен интериорен дизайн, от една американска фондация, която тази година прави 17 училища в България. Бяхме одобрени още юли миналата година, но изискваше много подготовка - цялостно заснимане, размери на всички класни стаи, да се изберат всички фототапети. Наистина подходът към интериора на всички тези училища е различен. На ПМГ е „наука”.
продължава на стр. 8
В резултат направихме три кабинета : биология, физика и химия със всички условия да се осигуряват лабораторни часове по тези предмети.
Красивите кабинети са оборудвани с електронни сензори. Този по биология е с микроскопи, с които учениците ще могат да правят всякакви изследвания по предмета. За участие в националната олимпиада по биология, единият модул е лабораторен. По време на обучението трябва да са подготвени за това.
Ние създадохме всички условия, които изискват такова оборудване за провеждане на експерименталните задачи.
Всичко това прилича на нашето инивативно училище.
Продължаваме с подобряване на вътрешния интериорен дизайн на училището. Сега сме направили една малка стъпка на първия етаж с ново боядисване, фототапети. Така ще бъде оформено цялото училище - всички класни стаи, всички коридори. Интериорът в дирекцията е от този проект. Той е различен от този на природните науки и се нарича
продължгава от стр. 1
„Обичам моето училище”.Неговият слогън е „Светът е продукт на познанието! Неговото сътворяване е човешко дело и смел духовен полет към светлия, красив безкрай на Вселената!”.
Различни са пастелните цветове на кабинетите: по биология - зелен, физика- син и химия - лилав. Текстът, който се чете в кабинета по химия е мисъл на Луи Пастьор: „Откритията идват само за този, който е подготвен да ги разбере”.
Правим всичко възможно децата да обичат своето училище”, убедена е Цветана Кюмюрджиева, директор на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев”

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни