Парадът на ретроавтомобили в Дряново - на 13 април

Топ новина! Paradat-na-rеtroavtomobili-v-Drranovo---na-13-april
retro.jpg
За четвърти път градът ще посрещне гордите собственици на возила от класически марки

Тазгодишният парад на ретроавтомобили в Дряново ще се проведе на 13 април, научи вчера „100 вести“. Той ще бъде четвърти по ред, а инициатор на традиционната вече проява е 32-годишният Стефан Иванов от Дряново. Бившият шампион на България по лека атлетика постави началото през 2016 година. Тогава в ретропарада взеха участие 19 ретроавтамобила, а през следващата – 2017 година техният брой беше вече над 30.

Освен инициатор на ретропарада Стефан Иванов рисува модели на ретроавтомобили, като има вече над 2000 рисунки. Помага и на баща си в реставрирането на стари „Шкоди“, с които участват в парадите. През 2017 г. , по време на поредната проява Стефан, представи прекрасна изложба на графики, озаглавена „Автомобили Лаурин и Клемент“.

Предстоящият парад в Дряново ще започне в 11 часа на 13 април на площад „Колю Фичето“, където участниците ще се регистрират. В 11,45 ще бъде дадено началото на съпътстващата проявата културна ретропрограма.

В 12,30 часа , пак от площад „Колю Фичето“, ще тръгне дефилето на ретроавтомобилите. Те ще преминат по главната улица „Шипка“ и ще спрат на площад „Освобождение“. Там любителите на този вид возила ще имат възможност да се запознаят в подробности с техническите им особености.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото