Общинските съветници от ГЕРБ искат спортна зала

Zasedanie-na-Obschinskiya-s-vet-v-Tryavna
Заседание на Общинския съвет в Трявна

  Общинските съветници от ГЕРБ остро се противопоставиха и гласуваха против отпадането на предвиденото в бюджета финансиране за проектиране на спортна зала в Трявна.

Отпадането на средствата за спортна зала беше внесено в Общински съвет от кмета на Община Трявна с мотива средствата да бъдат използвани за ремонт на Читалището. „Недопустимо е да се противопоставят културата и спорта. Ръководството на Община Трявна ни предложи да зачеркнем спортната зала в Трявна, за да подкрепим ремонта на читалището, без да получим отговор за изпълнението на бюджета на този етап и възможността необходимите средства за читалището да бъдат прехвърлени от друга позиция, а работата по изграждането на дългоочакваната от тревненци спортна зала да продължи“, коментира общинският съветник от ГЕРБ Николина Николова. „Заявената от всички политически сили по време на предизборната кампания подкрепа за изграждането на спортна зала в Трявна остана само на думи за повечето от тях.

Единствените съветници, които гласуваха против отпадането на средствата за спортна зала са тримата съветници от ПП ГЕРБ и Людмил Бучев от ПП БАСТА”, коментираха съветниците от ГЕРБ. Те призоваха и за повече отговорност при внасяне на предложения в Общински съвет от страна на ръководството на Община Трявна. „На последното заседание на Общински съвет – Трявна станахме свидетели на поредния опит за бягство от отговорност от страна на кмета на общината. Практиката, която налага новото управление за внасяне на предложение, което съдържа в себе си няколко напълно различни и противопоставящи се варианти за решение, демонстрира нежеланието на ръководството на Община Трявна да поеме отговорност за своите действия, да представи своя позиция и визия за решаването на значими за местната общественост проблеми“, коментираха съветниците от ГЕРБ по повод предложение от кмета на Трявна във връзка с начина на ползване на имот общинска собственост в кв. Кисийска мера.

За въпросния терен има спор между частен инвеститор и живущите в близост кой и как да ползва общинския терен. „Възникналата ситуация там е усложнена и изисква незабавна и адекватна намеса и балансиран подход от страна на ръководството на Община Трявна. Вместо това кметът прехвърля отговорността на общинските съветници. Предлагат ни се 5-6 варианта за решение, без да става ясна визията на кмета за използването и развитието на тези общински терени. Липсата на диалог и поредният опит за бягане от отговорност са причините да гласуваме отпадането на двете точки, отнасящи се до кв. Кисийска мера, от дневния ред на заседанието“, уточниха съветниците от ГЕРБ.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Трявна

Към началото