Община Дряново организира семеен уикенд

Razhodka-s-faiton-sche-e-edna-ot-atraktsiite
Разходка с файтон ще е една от атракциите
Няколко дни с много на брой и впечатляващи с разнообразие събития предстоят в Дряново.

 Сгушеният в Предбалкана град изкушава с джаз концерт, прожекции на филми, игри и забавления за деца, куклен театър, хоротека, конна езда за начинаещи, разходка с файтон, тандемни полети с парапланер и др.

Дългият уикенд ще започне още на 22 юли (четвъртък) с „Танцово кино на път из България“ - прожекции на филмите „Поглед от ръба“, „Chisel“ и „Ïnner bloom“. Прожекцията ще бъде водена от режисьора Силвия Чернева, оператора Никола Гюлмезов и студенти по програма Фокус Кино Танц. След нея зрителите ще имат възможност за разговор с авторите на филмите.

На 23 юли (петък) любителите на музика ще могат да се насладят на джаз под открито небе - на Ларгото, където Община Дряново организира концерт на Румен Халачев (саксофон), Теодор Петков - Тото (пиано) и Благовеста Петкова (вокал). Начален час - 20:00. Публиката ще има възможността да опита от вината на Винарна „Ялово“, които ще бъдат представени лично от технолога на избата.

На 24 юли от 18:00 часа прекрасните хора от „Малка театрална компания“ ще предложат на децата куп игри и забавления, ателие за изработване на кукли от зеленчуци и ще представят пиесата "Каквото направи дядо, все е хубаво" по едноименната приказка на Ханс Кристиан Андерсен.

Веднага след това, около 20:00 ч., всички деца и техните родители и приятели ще могат да се включат в хоротека с хореографа Николай Корчев и фолклорен клуб „Плетеница“.

От 09:00 до 12:00 часа на 25 юли вратите на конна база „Св. Архангел Михаил“ ще бъдат отворени за всички, които желаят да пояздят на манежа, да се качат за разходка с файтона по стария път за Дряновския манастир или просто да видят конете и да се насладят на красивите пейзажи.

Ако някой иска да полети нависоко и да разгледа Дряновския край от птичи поглед, може да се запишете за тандемен полет с парапланер от площадката край село Скалско - 0988 85 92 00.

През останалото време всички гости на Дряново ще могат да разгледат четирите музейни експозиции („Колю Фичето – живот и творчество“, „Градски бит от края на XIX и началото на XX век“ в Къщата без пироните, „Икони и църковна дърворезба от XVII – XIX век“ в Икономовата къща и „Археология и възраждане“ в Дряновския манастир) и пещерата „Бачо Киро“, които нямат почивен ден.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото