Невена Петкова "изнася" приемните от областната управа

Водеща! <p>Три изнесени приемни проведоха областният управител Невена Петкова и нейният
Спортната сграда

Три изнесени приемни проведоха областният управител Невена Петкова и нейният заместник Мария Пенева.

Три изнесени приемни проведоха областният управител Невена Петкова и нейният заместник Мария Пенева. „За да сме по-близо до хората, всеки първи понеделник от месеца ще се разпределяме с моите заместници и ще се срещаме с жителите на Дряново и Трявна, а всеки първи петък – един от нас ще е в Севлиево.“ – това коментира Невена Петкова по повод новия график за приемни дни. „Наясно сме, че не всеки може да дойде до областния град, за да изложи своя проблем, затова предприехме ние да ходим при хората, допълни още областният управител.

Четирима души от севлиевско потърсиха съдействие от Петкова и нейния екип за разрешаване на инфраструктурни проблеми. Поставен бе въпросът за изграждане на отводнителни канавки в с.Градище, тъй като при валежи по централната улица на селото се смъква земна маса, покриваща асфалтовия път, достигаща и до къщите. Подаден бе и сигнал за лошо състояние на пътя към с.Крамолин, след разклона за с.Кормянско. Пред областния управител беше дошъл и представител от с.Богатово, който изрази недоволството на голяма част от населението там поради бездействието на кмета на селото.

Поставени бяха и няколко въпроса от обществено значение, които касаят секторите здравеопазване и водоснабдяване, както и липсата на електронен имотен и кадастрален регистър за област Габрово.

Проблеми с рушащ се имот постави жител на община Дряново, който помоли за съдействие от страна на местната администрация. Почти подобен казус споделиха и от Трявна, но във връзка с новострояща се и незавършена сграда, което води до имуществени вреди на обитателите на имота в съседство.

Отправена бе молба за съдействие да бъде изграден каптаж в с.Бангейци, защото настоящият е недостатъчен особено през летния период.

Всички поставени въпроси бяха обсъдени с експерти от Областната администрация, обърнато е внимание за разрешаването им и на институциите по компетентност.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото