Над 170 ученици от областта се включиха в Деня на здравословното хранене

Водеща! Nad 170 uchеnitsi ot oblastta sе vklyuchiha v Dеnya na zdravoslovnoto hranеnе
Мотото -
Над 170 ученици от началната и основна степен на обучение от 16 училища в Габровска област се включиха в 14-то издание на Деня на здравословното хранене в зала „Орловец“.

Организатори на събитието бяха Европейски информационен център „Европа директно“ към Габровската търговско-промишлена палата, Областна администрация - Габрово, Регионално управление на образованието и Регионалното сдружение на общините „Централна Стара планина“.

Деня на здравословното хранене премина под мотото: „Да се храним здравословно! Да спортуваме! Да бъдем активни!“, чиято цел е насърчаване и изграждане на здравословни хранителни навици и спортни нагласи сред подрастващото поколение. При откриването на проявата, участниците в нея проявата бяха поздравени от инж. Галина Михнева, ръководител на „Европа директно“ в Габрово и изп.-директор на ГТПП. От своя страна областният управител област Габрово Кристина Сидорова също приветства дуцата и техните преподаватели с думите: „Деня на здравословното хранен и спорт е прекрасно събитие, обединяващо децата в днешния ден. Те показват знания за това с какви плодове и зеленчуци трябва да се хранят и кои са важните елементи за човешкия организъм. Надявам се и в своето ежедневие учениците да спазват това, което знаят да се хранят здравословно и спортуват. Днес ще се включите в различни спортни и образователни игри, в които ще покажете своите знания за здравословния начин на живот, но трябва да помните, че най-важното е да прилагате тези знания и в своето ежедневие. Тогава сте истински победители.“

По време на празника децата премериха сили в две инициативи. Едната от тях беше образователна игра, на тема „Здравословно хранене“, а всяко училище се представи с отбор от 4-ма ученици. В отборните игри децата решаваха кръстовловици, подреждаха хранителна пирамида, съставяха здравословно меню и се съревноваваха в спортни състезания. Те показаха много ентусиазъм и истинска работа в екип с включването си в различни активности.

Отборът на всяко училище се състоеше от три момичета и три момчета, а игрите за тазгодишното издание на Деня на здравословното хранене бяха създадени в рамките на конкурс за разработване на съдържание, материали и методология по тази тема. И участниците в надпреварата реализираха игрите на победителя, спечелил конкурса.

След изключително оспорвана битка за призовите места в образователните игри, журито, под председателството на Кристина Сидорова, присъди първа и втора награда на габровските ОУ „Неофит Рилски“ и на СУ „Райчо Каролев“, а трета - на СУ „П. Р. Славейков“ в Трявна.

В спортните състезания най-бързи и сръчни се оказаха децата от НУ „Васил Левски“ - Габрово. Второто място отново грабнаха възпитаниците на СУ „Райчо Каролев“, а трети се класираха учениците от ОУ „Христо Ботев“.

По традиция организаторите на инициативата бяха подготвили за всички участници награди и индивидуални подаръци, тематично обвързани с Деня на здравословното хранене и спорт, а всеки отбор получи топка за игра.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни