Лятната програма на Община

Plakat-na--D-scheryata-na-samuraya-
Плакат на "Дъщерята на самурая"
Лятната програма на Община Дряново продължава с фолклорен концерт.

Музикалното събитие ще се състои на 7 август (събота), от 19:00 часа, на откритата сцена на ларгото в Дряново. Любителите на българската народна музика и танци ще имат възможността да се насладят на изпълненията на Вокална група “Алгара” и Детски танцов ансамбъл “Болярче”.

Вокална група „Алгара“ с ръководител Мая Рачева, е създадена през 2019 година към Народно читалище „Съединение – 1933“ – с. Кисийците и вече могат да се похвалят с призови класирания на престижни национални конкурси. Детски танцов ансамбъл “Болярче” също е създаден през 2019 г. За краткото си съществуване възпитаниците на Борислава Трифонова и Марио Владимиров печелят редица престижни награди и участват в множество фестивали и празници.

 

 

Концерт “Който пее, зло не мисли”

По случай Международния ден на младите хора, Община Дряново организира концерт, под надслов “Който пее, зло не мисли”.

На дряновската сцена ще се качи група LOCKDOWN PARTY BAND. Подгряващи участници ще бъдат дряновските изпълнители Дарена, Тео и Йори. Ако пазите младежкия дух и обичате хубава музика, заповядайте на 12 август /четвъртък/, от 19:00 часа, на ларгото в Дряново.

 

Спектакъл „Дъщерята на самурая“

През призмата на японската култура и похватите на марионетния театър „Такеда“ зрителите ще имат възможност да се запознаете с историята на Уме Купичката.

Насладете се на прецизността и красотата на японския марионетен театър и проследете как искрената и чиста любов може да отвори всяка врата. Спектакълът „Дъщерята на самурая”, по японската народна приказка „Химе с голямата шапка” е подходящ както за деца, така и за възрастни. За създаването на спектакъла са използвани похватите на японския марионетен театър „Такеда“, а марионетките са направени с автентични материали от Япония.

Цена на билета - 6.00 лв. Билети можете да закупите на място или електронно на следния линк: https://bilet.bg/bg/events/preview/2743

 

 

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни