Красимира Йорданова:“Не приемам лансираните тези, че Община Севлиево и „Обреди“ ще въвеждат нови так

<p>Общинска заповед ограничава погребенията в Севлиево – до три на
Красимира Йорданова:“Не приема

Общинска заповед ограничава погребенията в Севлиево – до три на ден. Тази информация намери място във всички национални медии и беше една от най-коментираните в социалната мрежа, и то със знак минус. Каква е причината за това и как ще се извършва

Общинска заповед ограничава погребенията в Севлиево – до три на ден. Тази информация намери място във всички национални медии и беше една от най-коментираните в социалната мрежа, и то със знак минус. Каква е причината за това и как ще се извършват траурните услуги в Севлиево, коментира за „100 вести“ зам.кметът по “Хуманитарни и социални дейности“ в Община Севлиево Красимира Йорданова.
-Г-жо Йорданова, каква е причината за разпространената информация, че в Севлиево ще се извършват само по три погребения на ден?
-Много интерпретации и тълкувания се направиха по темата, но никой не уточни за гражданите, че брой погребения не означава брой починали за деня. Истината е, че има нормативни документи, както извършването на погребално-обредни дейности, така и управлението, и стопанисването на гробищните паркове на територията на община Севлиево.
С оглед на това, че създаденото с Решение на Общински съвет – Севлиево предприятие „Обреди“, започна своята дейност през

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни