Кметът на Дряново Трифон Панчев се отчита пред избирателите

Водеща! Trifon-Panchev
Трифон Панчев

В отчета на кмета на Дряново Трифон Панчев за свършеното от екипа му през изминалите 6 месеца се казва, че е извършена цялостна реорганизация в сферата на почистването на общината, с което значително се повиши ефективността на общинските предприятия „Чисто Дряново“ и „Зелено Дряново“.


Настъпило е финансово стабилизиране на общинската хазна, разплащане на задълженията към фирми, държавата и загубени дела, по които общината е осъдена.
" За първи път се проведе обществено обсъждане на такса „Битови отпадъци“, на което бяха изслушани всички мнения и взето консенсусно решение. Община Дряново си върна владението върху имота на Професионална техническа гимназия "Димитър Крусев“.
Направено е съгласуване с всички институции на проекта за реконструкция за улица „Шипка“ - Национален институт за недвижимо културно наследство, Енерго Про, ВиК и мобилните оператори. Ремонтните дейности ще започнат до края на месец май. Работата ще стартира от площад „Колю Фичето“ в две посоки едновременно.
Направихме препроектиране на частта fтоплително-вентилационна инсталация за ремонта на старата сграда на училище „Максим Райкович“, където ще бъде изградена допълнително отоплителна инсталация (непредвидена в първоначалния проект). Дейностите по сградата ще приключат до края на годината,"казва Трифон Панчев.
А също така - препроектиране и съгласуване с всички институции на моста до Дряновския манастир и моста в местност "Райчин дол". Работата по тях ще започне до края на месец май и ще приключи до края на лятото.
Извършено е проектиране, съгласуване и издаване на разрешително за започване на строителни дейности по проект „Изграждане на комплекс за социални услуги за лица с психични разстройства“. Обектът ще бъде въведен в експлоатация до края на годината. Изготвен е проект за подмяна на осветителните тела от уличното осветление в общината, с който се кандидатства към Норвежкия финансов механизъм.
Изготвен е технически паспорт на сградата на Културния дом, ще бъде изготвен и проект за цялостен ремонт на сградата, който да се осъществи до края на мандата.
"Изготвени са ВиК проекти за водоснабдяване на с.Чуково, с. Марча и вилна зона Манга. Изготвени са проекти за подмяна на ВиК в селата Царева ливада, Гостилица и Янтра. Търси се финансиране от държавния бюджет - ако не успеем до края на годината, ще започнем поетапно изпълнението им с парите от капиталовата програма.
Изготвя се нов общ устройствен план на общината и дигитализиране на всички карти в общината. Създадено е звено за проверки на сигнали и жалби за незаконно строителство.
Подписан е договор за изработване на Генерален план за организация на движението в общината. Предстои обществено обсъждане, на което гражданите ще имат възможност да направят предложения и да изкажат мнения, които ще бъдат взети под внимание при окончателния вариант.
В село Гостилица отвори врати обзаведен и оборудван здравен кабинет.
Спечелен е проект за основен ремонт на административна сграда на ул. „Капитан Райчо“ 16 (ветеринарната лечебница).
Във връзка с епидемиологичната обстановка, Община Дряново разшири обхвата на патронажната грижа по проект „Подкрепа в дома“ с още 12 санитари и 70 потребители.
Проведе се конкурс за нови обществени възпитатели. Община Дряново участва самостоятелно и с успех на най-голямото туристическо изложение в България „Ваканция и СПА Експо“.
Поради добра комуникация с Вагонен завод „Интерком“ АД, същият изчисти своите задължения към Община Дряново за 2018 и 2019 г. Купени са 60 нови контейнери за смет и 15 кошчета за централна градска част. Почистени са 8 нерегламентирани сметища в общината.
Регионално депо за отпадъци - Севлиево ООД прие решение с натрупаните средства от отчисления да бъдат купени преносима нископрофилна електронна везна и бордови контейнеровоз и лифтдъмпер контейнери за разделно събиране на строителни отпадъци.
Ремонтиран е паркът до детската градина в село Царева ливада. Също там е укрепена пропадналата част от ул. „Александър Стамболийски“ и е направена нова спирка.
Започна работата по обновяване на парка до храм „Въведение Богородично“ и на този между улиците „Хаджи Димитър“ и „Матей Преображенски“.
В ход е изграждането на нов тенис корт в спортен комплекс „Локомотив“. Засадени са 500 нови дървета в града и по селата.
Дори не споменавам ежедневната работа във връзка с епидемията и обявеното извънредно положение през последните два месеца, защото за тях се изговори много.
Благодарим на всички граждани, които оценяват положително нашата работа, както и на онези, които отправят градивни критики и ни помагат да бъдем още по-ефективни", допълва Трифон Панчев.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото