Изложба за Левски гостува в Дряново, показва и седемте оригинални портрета на Апостола

Изложбата е в Икономовата къща от 2 до 20 февруари

    Регионалният исторически музей – Ловеч гостува на Исторически музей – Дряново с изложбата „Васил Левски – Апостола на българската свобода“.
    Изложбата проследява живота и идеите на Васил Левски, сътворените от него дела, както и резултатите от тях, заради които той изкачва своята Голгота, минава границите на безграничната вечност и отива в измеренията на величието и безсмъртието. В илюстрациите са показани и седемте оригинални портрета на Васил Левски, негови портрети, рисувани от различни художници през годините, снимки на съратници и сподвижници и оценки, направени от тях. Отразени са идеите, мислите и представите на Апостола на българската свобода и неговото виждане за параметрите на държавно-политическото устройство на свободна България като „свята и чиста република“.
    Изложбата е експонирана в Икономовата къща и ще бъде на разположение за разглеждане от 2 до 20 февруари включително. Икономовата къща е отворена за посещения от 8 до 12 и от 13 до 17 ч., а посещението на изложбата е с вход свободен.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни