Габровският ТУ с договор за сътрудничество с „Хуауей Технолоджис България“ ЕООД

Водеща! Prof.-ZHelezarov-i-Li-Dzie-podpisvat-dogovora
Проф. Железаров и Ли Дзие подписват договора
На 2 ноември 2021 г. ректорът на ТУ в Габрово проф. Железаров и Ли Дзие, генерален мениджър на „Хуауей Технолоджис България“ ЕООД, подписаха договор за сътрудничество.

На работната среща присъстваха освен ректорът на габровския ТУ проф д-р инж. Илия Железаров и зам.-ректорите по учебната дейност и по научно-изследователската дейност – проф. д-р инж. Анатолий Александров и доц. д-р инж. Пламен Цанков. От страна на „Хуауей Технолоджис България“ бяха генералният мениджър на компанията Ли Дзие и Руслан Цанков, мениджър ключови клиенти, информира за вестника доц. Лиляна Русанова, зам.-ректор на габровското висше училище.

„По време на срещата представителите на „Хуауей Технолоджис България“ бяха запознати с лабораториите в Технологичния парк на Техническия университет в Габрово, както и възможностите за развитие на сътрудничество в областта на проектната, научноизследователската и развойна дейност. Доц. д-р инж. Пламен Цанков представи ТУ в Габрово, Технологичния парк и показа на гостите ключови лаборатории, които използват разработките на „Хуауей Технолоджис“ - информира още доц. Лиляна Русанова и уточни, че в рамките на работното посещение е подписан и меморандум за сътрудничество, чиято цел е талантливи студенти от Технически университет в Габрово да се възползват от стажантската програма „ICT Talents Training - Huawei SFTF Scholarship Program“. Програмата предоставя възможност на студентите да станат част от семейството на технологичния гигант и да получат практически умения и знания за успешна кариера. Номинираните студенти ще бъдат оценявани от жури, в което ще участва и представител на Технически университет в Габрово. Китайската компанията „Хуауей Технолоджис“ ще реализира семинари и събития за популяризиране на своята дейност и ще търси възможности за развитие на нови проекти с участието на габровския Технически университет.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни