Фонд „Солидарност” отпуска за Дряново 47 953 евро

Dryanovo
Дряново
За покриване на част от щетите, нанесени върху инфраструктурата на Дряново от поройните дъждове и последвалите ги наводнения през юни 2014 г., европейският фонд „Солидарност“ отпуска за града на Колю Фичето 47 953 евро.

Те ще бъдат изразходвани за извършване на строително-ремонтни работи по обекта „Възстановяване на част от ул. „Поп Харитон“ в Дряново. 

В понеделник местният парламент по време на своето редовно заседание упълномощи кмета на града д-р Иван Николов да подписва всички необходими документи, свързани с участието на Дряново във възстановителната програма. ОбС потвърждава, че разходите за тези ремонтно-възстановителните дейности ще бъдат направени за нанесените от бедствието щети в периода 19-23 юни 2014 г.
Всички необходими действия по подготовката и кандидатстването за финансиране трябва да бъдат извършени най-късно до 6 април 2014 г., когато е крайният срок, даден от главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие“ към МРРБ за подаването на документите по схемата за предоставените от Европейската комисия средства от фонд „Солидарност“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни