Дряновката с COVID-19 e по-добре, съпругът й под карантина, заразен вкъщи

Топ новина! Drranovkata-s-COVID-19---po-dobrе,-saprugat---pod-karantina,-zarazеn-vkashti
Dryanovo-peshehodna-zona.JPG

Първи случай на коронавирус в Дряново и трети в областта е регистриран преди Великденските празници. Става дума за 47-годишна жена, която се завърнала от Англия с личния си автомобил.

След пристигането си жената се изолирана в една от вилните зони на града. Не е общувала с никого.

Вдигнала температура и се наложило да потърси медицинска помощ. Настанена е в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ - Габрово. Случаят се следи от Регионалната здравна инспекция.

„Пациентката е изолирана в инфекциозно отделение на болницата, полагаме нужните грижи за нея. При постъпването й бе установена пневмония. Веднага изпратихме проба за коронавирус и тя се оказа положителна.

Жената е в сравнително добро състояние и температурата й спадна“, коментира изпълнителният директор на болницата д-р Минко Михов.

Заради изолирания случай на коронавирус в Дряново бе отложено заседанието на Общинския съвет.

Това е третият случай на коронавирус в областта. На 8 март в Габрово бяха обявени първите два случая на заболяването, първи не само в града, но и в страната. След повече от двуседмично лечение бяха изписани от болницата двете заразени жени - 40-годишна медицинска сестра и 75-годишна пенсионерка. Те останаха вкъщи под карантина.

Странно и все още необяснено остава как са се заразили те, като на практика не са имали досег една до друга.

Има и четвърти случай на коранавирус в областта - съпругът на дряновката. Той е пътувал с нея от Англия. Пробата му за коронавирус е положителна, но няма симптоми и е оставен под домашна карантина в Дряново, съобщи д-р Николай Пенчоков, директор на РЗИ - Габрово.

929 са потвърдените случаи на COVID-19 до вчера у нас по данни на Националния оперативен щаб. На 20 април са доказани още 14 нови случая, като 11 са в област София, 1 в област Смолян, 1 в област Сливен и 1 в Хасково.

268 са лицата, настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 34 са пациентите, които са в интензивни отделения и клиники.

489 от регистрираните случаи са на мъже и 440 на жени.

76 са медицинските служители, при които е потвърдена инфекция.

Регистрираните случаи са в областите: Благоевград - 21; Бургас - 33; Варна - 25; Велико Търново - 11; Видин - 23; Враца - 2; Габрово - 4; Добрич - 13; Кърджали - 13; Кюстендил - 21; Ловеч - 2; Монтана - 18; Пазарджик - 16; Перник - 8; Плевен - 18; Пловдив - 38; Русе - 7; Силистра - 2; Сливен - 22; Смолян - 33; София - 545; Стара Загора - 32; Хасково - 14; Шумен - 4, Ямбол - 4.

Починалите лица от коронавирус са 43.

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни