Дипломат №1 на Холандия беше един от официалните гости на Деня на Севлиево.

<p>„По време на срещата кметът запозна г-н Том ван Оорсхот
Дипломат №1 на Холандия беше е

„По време на срещата кметът запозна г-н Том ван Оорсхот с културно-историческото наследство на града, образователните институции и условията за бизнес инвестиции. Д-р Иванов посочи, че Севлиево води преговори за побратимяване с холандския град Ро

Разменените визити на градоначалниците, както и личното съдействие на г-н Ян де Райк и г-жа Жаклин де Райк, са добра предпоставка това да се случи.“

Това съобщава Маринела Ганчева, експерт “Връзки с обществеността“ в Община Севлиево.
Като резултат от добрите отношения между градовете, миналата година МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ получи дарения.
Холандският посланик е оценил, че в Севлиево има много добри условия за чуждестранни инвестиции и този факт се дължи на географското местоположение, добрата инфраструктура и отличното взаимодействие между местната власт и бизнеса.
Ярък пример за това са двете фирми „Ян Де Райк Логистикс България“ и „Идеал стандарт-Видима“, които са сред най-успешните холандски фирми в България. Голям интерес Негово Превъзходителство прояви към културно-историческото наследство на Севлиево, като заяви, че градът има големи възможности за развитие на туризъм.
За спомен от Севлиево посланикът получи картина на църквата „Света Троица“, която до Освобождението е била една от най-представителните сгради в Севлиево.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни