Богородичен събор в Поповци

Bogorodichn-sabor-v-Popovtsi
Богородичен събор в Поповци

Традицията в Поповци се поддържа вече осем години- събор в навечерието на големия християнски празник Успение на пресвета Богородица. Отново всичките Марии в кметството и многобройни дарители се погрижиха за хората да има от курбана за здраве.

Традицията в Поповци се поддържа вече осем години- събор в навечерието на големия християнски празник
Успение на пресвета Богородица. Тази година той се проведе на 11 август - събота. Отново всичките Марии в кметството и многобройни дарители се погрижиха за хората да има от курбана за здраве. Кметицата Румяна Иванова поздрави всички с празника и благодари на дарителите, на всички доброволци и на всички гости на събора. Изключителна благодарност получи ръководството на читалището и целият екип подготвил и реализирал деветото Детско лято под надслов ”Професии на бъдещето” , в което преминаха през обучение, игри и забавления над 30 деца от кметството.Историята на професиите и тяхното развитие във времето беше представена от историка Петър Тоцев. Изключително полезни бяха тренингите със специалистите от Центъра за подкрепа на личностното развитие и кариерно ориентиране- Община Габрово-с ръководител Пенко Атанасов и Полина Станева и Светлана Минчева от Центъра за обществена подкрепа- Габрово.Полезна се оказа и срещата с общинските специалисти по разделно събиране на отпадъците. Ментори и тази година бяха порасналите вече възпитаници на читалището- Димитър Малчев и Иван Дамянов.
Под ръководството на учителката и дългогодишен приятел на читалището- Румяна Тунева , децата в занималнята изработиха уникални предмети от дърво, с пиротехника, с апликации, Декопаж, прекрасни картични за всякакви празнични поводи и много други. Предметите, които децата с много любов и творчество изработваха през тези две седмици намериха място в Работилницата на открито и  почти всички бяха закупени от гости, майки и бащи, баби и дядовци, а със събраните средства се осигури подпомагането на читалището в закупуване на мултимедия, а в понеделник се проведе едно вълнуващо и запомнящо се сладоледено парти.
 За доброто настроение на празника допринесоха талантливите деца от Детското лято с песни , стихове и народни хора под ръководството на Виктория Петрова и Радинка Рачева. Танцьорите от Клуб за народни танци към читалището с ръководител Янка Колева, които изиграха кръшни български хора. Нашите носителки на 3 златни, 5 сребърни и 10 бронзови медали, много грамоти и дипломи- певиците от ВГ”Росна китка”, под ръководството на Цанка Иванова и Петър Райков, отново зарадваха възрастните хора от селото.
Веселието продължи до късно през нощта с музиката на Красимир Цонев- DJ KRASI и завърши с прекрасно огнено шоу и фоейверки от група F.I.M.S при читалището в с. Гарван .
А за да могат хората да са нахранени и с добро настроение се погрижи персонала на Ресторант и хотел
„Незабравка”-с. Поповци, на които и специално на г-жа Лесева изказваме нашата сърдечна благодарност, защото за пореден път доказаха, че не всичко е печалба на този свят, а е добре да се работи за доброто на една общност от хора, с които си в съжителство.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни