Благотворителният базар "Цветни детски мечти" ще се проведе в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми в Севлиево

Водеща! Blagotvoritеlniiat-bazar--Tsvеtni-dеtski-mеchtii-shtе-sе-provеdе-v-podkrеpa-na-dvookitе-s-rеproduktivni-problеmi-v-Sеvliеvo
blagotvoritelnost.jpg
Инициативата „Донеси и/или купи книга“ на фестивала „Семе българско“ ще подкрепи хората със зрителни проблеми

За шеста поредна година севлиевските деца се включат в благотворителната кауза на националния фестивал "Семе българско", целяща да подкрепи двойките с репродуктивни проблеми. Темата, по която над 200 деца ще творят с ръце и със сърце, е "Цветни детски мечти", а каузата отново е най-истинската - появата на нов живот. Каузата е част от инициативите на националния фестивал „Семе българско“ и се подкрепя от Община Севлиево.

Редом до малките хора с големи сърца застава фондация "Искам бебе", която и тази година е партньор на събитието. На 20 и 21 април - Лазаровден и Цветница - с подкрепата на доброволците от "Младежки център - Севлиево" в парк "Казармите" ще бъде открит благотворителния базар, в който за продажба ще бъдат предложени изделия, сътворени от децата от всички детски заведения и училища в Севлиево. Посетителите ще могат да ги закупят на желаната от тях цена, а събраните средства ще се дарят на едно севлиевско семейство с репродуктивни проблеми.

Всеки, който желае, може да сътвори и дари за базара рисунка, плетиво, аксесоар, бижу. Готовите изделия за благотворителния базар ще се събират до 18 април, от 9:00 до 17:00 часа в Младежкия център на ул. „Канлъ дере“ №14 в гр. Севлиево.

Идеята за базара „Шанс за бебе“ е на рекламна агенция „Елмазови“ и е подкрепена от Община Севлиево и Фондация „Искам бебе“. Със събраните средства от миналите издания на фестивала се роди едно севлиевско бебе. Организаторите се надяват и тази година фестивалът да е повод за още едно родено дете.

Тази година фестивалът подкрепя и хората със зрителни проблеми, чрез инициативата "Донеси и/или купи книга". Идеята е всеки посетител на събитието, който има възможност и желание, да донесе и дари книга на щанда на Съюза на слепите в Севлиево, а ако си хареса четиво да си го закупи на символична цена. Парите от всяка закупена книга ще отидат в подкрепа на хората със зрителни проблеми от Община Севлиево. Със средствата ще може да се закупят необходими за тях консумативи.

„Община Севлиево винаги е подкрепяла младите хора и с радост се включваме и в тазгодишната благотворителна кауза за хората с репродуктивни проблеми“, заяви кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов. От Общинската администрация с радост ще подкрепят и инициативата за даряване на книга за хората със зрителни проблеми.

Всички, желаещи да подкрепят кампаниите, могат да заповят на 20 и 21 април в парк "Казармите" в гр. Севлиево.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото