"Чардафон" спечели за пети път купа "Стефан Тодоров"

Топ новина! CHetiri-otbora-sporiha-prez-tazi-godina-za-kupa--Stefan-Todorov-
Четири отбора спориха през тази година за купа "Стефан Тодоров"
Габровският „Чардафон“ спечели 8-то поредно издание на турнира по баскетбол в памет на дългогодишния състезател, съдия и спортен деятел Стефан Тодоров, наричан от приятелите си Кеца.

  Състезанието се проведе в събота в зала „Дан Колов“ - Севлиево, която дълги години бе управлявана от Тодоров. Организатор на турнира бе местният баскетболен клуб „Раковски“. Участваха 4 отбора – „Раковски“ и „Old school“ от Севлиево, „Чардафон“ и „Дряново“. Изиграха се 4 срещи – много интересни и интензивни, с красиви изпълнения под кошовете, майсторски пасове, безкомпромисни борби, куп откраднати топки и висок процент успеваемост от зоната за трите точки.

Отборът на "Чардафон" успя да спечели купата, въпреки че определено не успя да се справи с играещия него старши треньор на мъжкия тим на клуба - Антонио Станков, който наниза 48 точки


Първата среща - „Раковски“ срещу „Дряново“, завърши с победа за „Раковски“. Във втората „Чардафон“ победи „Old school“. На малкия финал за трето място „Old school“ и „Дряново“ изиграха много динамичен двубой, изпълнен с атрактивни изпълнения и от двата отбора, доста оспорван мач, кош за кош, но в крайна сметка „Old school“ победи с 1 точка (49:48). На финала се срещнаха отборите на „Раковски“ и „Чардафон“. Още отначало мачът започна много оспорвано и така продължи до последната част кош за кош, но отборът на „Чардафон“ си заслужи победата с резултат 90:93 и зае първо място в турнира за купа „Стефан Тодоров“.
За най-добър реализатор в турнира беше определен Антонио Станков от „Раковски“.


Най-полезен състезател – Стефан Бакалов от „Чардафон“.
Най-атрактивен състезател – Николай Калчев от отбора на „Old school”.
Статуетка за най-дългогодишен участник беше връчена на Зорница Балканска.
Призьорите бяха наградени от Константин Тодоров, внук на Стефан Тодоров, и от внучката Магдалина Тодорова. Стефан и Магдалина взеха участие в отбора на „Раковски“.


Стефан Иванов бе най-добър в забивките. Получи наградата си от внука на Стефан Тодоров - Константин


Изигра се и игра за най-много вкарани тройки, която беше спечелена от Стефан Бакалов с 6 вкарани тройки. Имаше игра и за най-атрактивна забивка, в която победител стана Стефан Иванов.

Всяка година на турнира присъстват и синовете на Стефан Тодоров, които винаги закриват турнира, който се провежда в памет на баща им. Състезанието всяка година е изпълнено със страхотни и незабравими емоции и много любов към любимата игра с оранжевата топка на всички участници.
„Благодарим на домакините, че за всяко издание на турнира отправят покана за участие към „Чардафон“, каза старши треньорът на мъжете Антонио Станков, който тази събота игра за отбора на „Раковски“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни