25-годишен е задържан за кражба и  управление на мотопед без книжка

S-deebna-palata-–-GTabrovo
Съдеебна палата – ГТаброво
Мярката е по искане на Районна прокуратура – Габрово

По искане на Районна прокуратура - Габрово, Районен съд - Севлиево е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 25-годишен мъж за извършена поредна кражба и за управление на МПС без съответното свидетелство за това.

А. Б. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 06/07.03.2023 г., от постройка в дворно място в гр. Севлиево, отнел чужда движима вещ – мотопед „Симсон 50“, от владението на неговия собственик, без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвои (престъпление по чл.195 ал.1 т.12, вр. чл.194 ал.1 от НК). На 07.08.2023 г., в гр. Севлиево, той управлявал мотопед без съответно свидетелство в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото престъпление  (престъпление по чл.343в ал.2, вр. ал.1 от НК).

До момента А. Б. е осъждан, като престъпленията, за които е обвинен, са извършени в изпитателния срок на предходни присъди. 

Съдът е уважил становището на наблюдаващия прокурор, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице реална опасност обвиняемият да се укрие, както и да извърши престъпление.

Определението на Районен съд – Габрово може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Габрово.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото