Ваня Ангелска от Севлиево е „Учител на годината“

Топ новина! Detsata-na-Sevlievo
Децата на Севлиево
За четвърти път Ваня Ангелска, преподавател по музика в СУ „Васил Левски“ в Севлиево, е отличена с приза на Съюза на българските учители „Учител на годината“ в неговото 24-то издание.

Тя е сред шестимата най-добри педагози в страната през 2008 г., носител е на престижната награда и през 2006-та и през 2000 година. Освен преподавател по музика, Ваня Ангелска е ръководител и на вокалния състав „Децата на Севлиево“, с който стават носители на множество национални и международни награди. През 2016 г. певческата формация беше отличена с най-високото отличие на Европейската фолклорна организация – званието „Най-добра детска вокална група на Европа за последните 20 години“. А самата Ваня Ангелска - удостоена с награда за цялостен принос в разпространението на европейското фолклорно изкуство и култура, връчена й от Борда на директорите на Европейската фолклорна организация. Вокална група „Децата на Севлиево“ има богата колекция от награди. Сред онези, с които най-силно децата и техният ръководител се гордеят са златен медал и първо място на Европейския конкурс в Хага, Холандия, голямата награда „Златна ладия“ на международния конкурс в Сочи, Русия, пето място на Европейския вокален конкурс в Барселона през 2016 г. През 2018 г. „Децата на Севлиево“ се завърнаха от Франция, където представиха България в XXXI-вия световен фестивал „Децата на света“ в Сен Мексен. Това събитие се провежда под патронажа на ЮНЕСКО и CIOFF и е едно от най-престижните в Европа, на което си дават среща най-добрите фолклорни танцови и вокални формации от цял свят. „Децата на Севлиево“ са носители на специалната награда на европейския хоров конкурс в Карпениси, Гърция, през 2019 г. Тогава севлиевската група беше единствен представител на България в конкурса, беше удостоена с трето място и бронзов медал в категория „детски и младежки хорове“, със сребърен медал и второ място в категория „Фолклор“. Всичко това в конкуренция с 22 детски, младежки, момичешки, женски и смесени хорове  от Европа и Африка.

Ръководената от Ваня Ангелска музикална формация „Децата на Севлиево“ не само е носител на още много награди, но и своеобразен посланик на страната ни в немалко държави по света, в които е участвала в певчески надпревари.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни