Мирослав Семов: "В Дряново асфалтираме улици"

---Miroslav-Sеmov:--V-Drranovo-asfaltiramе-ulitsii
asfaltirani-ulizi.jpg
ЖЕНИНА ДЕНЧЕВА "Вече се радваме вече на първите завършени улици с европейски средства, а именно „Хаджи Димитър”, „Стара планина” и „Бузлуджа”.

Със средства на Общината са ремонтирани ВиК съоръженията под настилките. Улиците са асфалтирани и много удобни за движение. Оформени са тротоарите", съобщава кметът на Дряново Мирослав Семов.

Общо 9 улици в Дряново ще бъдат основно ремонтирани по европроект. Остава да се ремонтират още 19 улици в населените места в общината. Средствата ще са от капиталови разходи.

"За съжаление не можем все още да започнем ремонта на главната улица "Шипка". Осигурени са средства от правителството за ремонта на стойност близо 3 700 000 лв. Проведени са нужните процедури за избор на изпълнител. Но един от участниците обжалва конкурсната процедура. Мина заседанието на Комисията за защита на конкуренцията, чакаме решение. Това не означава, че ако то е в наша полза, фирмата няма да продължава да обжалва. Стана практика вече, когато става дума за големи обществени поръчки, някой от участниците за обжалва", коментира Мирослав Семов.

Все още нерешен остава проблемът с пропадналия от порои мост на Дряновския манастир. Вече е направена оценка колко ще струва построяването на ново мостово съоръжение. Тя е на стойност 200 000 лв.

Общината е кандидатствала за осигуряване на средства пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Ако комисията не се произнесе, или не отпусне средства, проблемът се задълбочава.

"Искаме да се намери ново, устойчиво решение на проблема, да не се налага периодично да ремонтираме моста, както досега при всяко природно бедствие. Няма как да се изгради наново моста в същия вид. Търсим по- дълготрайно решение. Искаме да го повдигнем нивото му на местата, където е най-уязвим и да направим светъл отвор, през който да могат да минават дървета при пълноводни води. Още не мога да кажа как ще изглежда, сега работят проектантите", казва още Семов.

Още строителни дейности текат в Дряново през лятото. Изграждат се стълби към църквата, очаква се всеки момент да започне ремонт на старата сграда на училище "Максим Райкович", завършват ремонтите работи по читалището, допълни Семов.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото