Загуба на юношите в Русе

Domakinitе,-s-bеli-еkipi,-bbaha-po-agrеsivni-prеz-tsеliia-mach
Домакините, с бели екипи, бяха по-агресивни през целия мач
В отложен мач от третия кръг на първенството по баскетбол на Елитна дивизия "Изток" за юноши до 19 години габровският "Чардафон" загуби като гост от "Дунав Русе 2016" с 69:87.

Това е второ поражение на момчетата на треньора Антонио Станков край Дунава - в първия кръг те отстъпиха на "Доростол" в Силистра, който продължава да е начело в дивизията без допусната загуба.

Мачът започна равностойно, през първата част играта вървеше кош за кош и завърши 15:12 за домакините. Във втората и двата тима като че ли неглижираха играта в защита, в това отношение преуспяха габровци. "Дунав" си добави още 11 точки разлика (32:11), цифра която си я хареса и наложи и в третата четвъртина, завършила 22:11. Комфортният аванс позволи на треньорското им ръководство в края на мача да върти повече състава. "Чардафон" се възползва от това да направи загубата по-почетна, печелейки последните 10 минути - 25:18. С три тройки в тази част на срещата се отличи Николай Любенов.

И двата тима бяха "мекички" в защита. Домакините извършиха 11, гостите - 12 фаула. За "Чардафон" в отбрана повече се раздаваха само Николай Любенов и капитанът Андреан Деков, нарушили правилата по 4 пъти. Иначе много успешният в защита двуметров Мартин Миланов завърши с един, а равният с него по височина Боримир Алексиев - с нула. Боримир, спортист номер едно в мъжкото направление на клуба за миналия сезон, традиционно бе агресивен в нападение. През първата част той наниза десет от единайсетте точки за своя отбор, до края на срещата ги докара до 19. Андреан Деков завърши с 15.

"Добро начало, лоши втора и трети части - анализира след срещата старши треньорът Антонио Станков. - Причината - неспазване указанията ми. Високите играчи играха изтеглени напред, а трябваше да са под коша. Добър отбор сме, това го виждат всички. Имаме добри индивидуалностти, добри стрелци. Нямаме достатъчно тренировки на целия отбор, а имаме няколко външни играчи. Липсва ни необходимата сработеност, както и психологическа устойчивост - като пропуснем чисти стрелби, падаме психически. Това се случи и в този мач. Трудно е да водиш отбор, който има две-три тренировки седмично и нито една заедно. Това не е извинение. Имаме потенциал, минали са само три мача. Вярвам, ще покажем на всички, че можем да играем добър баскетбол."

Момчетата на "Чардафон" ще имат възможност да се докажат в предстоящия пети кръг - на 4 декември, в своята зала "Орловец", те приемат отбора на една от най-емблематичните школи в България - "Черно море Тича".

Техният треньор Антонио Станков ще е край линията още по-скоро - в събота, заедно със Стефан Иванов, ще води отбора на "Зограф". Тимът е продукт на договора за сътрудничество между тревненския клуб и "Чардафон", подписан през май, и е съставен изцяло от местни момчета. Съперник този път ще е "Гочита", мачът е от осмия кръг на първенството на ББЛ "Б група Център". Началото е от 17.00 часа. Преди това играят: от 13.00 - "Локомотив" (Горна Оряховица) - "Ударникъ" (Велико Търново), от 15.00 - "Дрийм тийм" (Троян) "Канес" (Плевен).

В неделя, водените от Виктор и Антина Крушеви, момичета до 14 години имат, по предварителни очаквания, леко гостуване в Сливен. След 4 от 4 победи, те пак ще трябва да преборят тамошния "Тони 7" и айтоския "Вихър".

Ден преди това, в събота, семейният треньорски тандем ще вземе участие във баскетболния фестивал за момичета до 10 години, кйто ще се проведе в зала "Йордан Петров - Графа" в Павликени.

Срещу "Дунав" "Чардафон" игра в състав: Калоян Колчев (точки 10), Боримир Алексиев (19), Никола Любенов (11), Александър Стефанов (0), Мартин Миланов (6), Георги Стоянов (8), Николай Георгиев (0), Николай Василев (0), Николай Николов (0), Андреан Деков (15).

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни