„Янтра“ изпусна „Лудогорец-2“ в 91-та минута

Топ новина! „Yantra“-mozheshe-da-pobedi-vtoriya-tim-na-nesmenyaemiya-shampion-na-B-lgariya
„Янтра“ можеше да победи втория тим на несменяемия шампион на България

Отборът на „Янтра“ прекъсна негативната серия във Втора лига.

Нещо повече, в дебюта на Коце Ангелов на треньорския пост габровският тим беше на секунди от победата над един от най-добрите отбори във второто ниво на родния футбол – „Лудогорец-2“. Пред около 800 зрители на стадион „Христо Ботев“ отборът ни направи 2:2 срещу дубъла на шампиона от Разград.

„Янтра“ имаше куп кадрови проблеми преди срещата. Заради контузии от двубоя отпаднаха капитанът Пламен Кожухаров, Владислав Мисяк, Емил Колев, а в последния момент и опитният бранител Костадин Гаджалов. Христо Митев пък беше лишен от състезателни права за този мач, заради натрупани жълти картони. Тези, които излязоха на терена обаче се раздадоха максимално и заслужиха аплодисментите на зрителите.

Коце Ангелов пробва да излъже своя много добър приятел Тодор Живондов и започна в схема 4-4-2, която малко след началото премина в 3-5-2. На вратата започна Иван Гошев, тройката в защита беше Мартин Ангелов, Константин Иванов и Ивайло Григоров, в халфовата линия действаха Петър Казаков, Стоян Иванов, Ивайло Иванов, Георги Върбанов и Тони Иванов, а в нападение – Християн Кожухаров с капитанската лента и Искрен Писаров.

Янтра“ поведе още с първата си атака към вратата на „Лудогорец-2“. Стоян Иванов изведе Християн Кожухаров зад защитата на гостите, той мина покрай излезлия напред вратар Дамян Дамянов и реализира за 1:0. В 10-та минута Кожухаров имаше възможност и да удвои, но този път ударът му от малък ъгъл беше париран от Дамянов. В 15-та минута и Тони Иванов влезе добре отдясно, но се забави с изстрела и загуби топката. Съставът на „Лудогорец-2“ обаче бе този, който владееше повече топката и диктуваше играта и в 27-та минута гостите успяха да върнат попадението. Петър Генчев изпревари Константин Иванов в наказателното поле и с глава засече центриране от ляво за 1:1. Секунди по-късно, при идентична ситуация, топката като по чудо не се озова за втори път във вратата на Иван Гошев. „Янтра“ нанесе втория си удар в самия край на полувремето. След заучено изпълнение на ъглов удар и разбъркване в наказателното поле на „Лудогорец-2“, Мартин Ангелов беше на точната позиция и с плътен шут опъна за втори път мрежата зад Дамянов – 2:1.

 

Домакините започнаха агресивно втората част, с по-изнесена игра и висока преса, и определено притесниха гостите. Постепенно обаче момчетата на Тодор Живондов отново си върнаха контрола върху играта и натиснаха в търсене на изравнително попадение. „Янтра“ удържа до края на редовното време, но в даденото от рефера четири минутно продължение Иван Гошев допусна грешка, след центриране от пряк свободен удар и Димитър Митков се възползва от подаръка, фиксирайки крайното 2:2.

Във временното класиране габровският отбор е на 14-та позиция с 4 точки. В следващия кръг отборът ще гостува на „Спортист“ в Своге. Мачът е в неделя, 25 октомври. Преди това обаче на тима предстои двубой от 1/16 финалите на турнира Купа България срещу елитния „Черно море“ (Варна). Мачът е в сряда, 21 октомври, от 15 часа на стадион „Христо Ботев“.

„Янтра“: Иван Гошев, Мартин Ангелов, Константин Иванов, Ивайло Григоров, Петър Казаков, Стоян Иванов, Ивайло Иванов (60 Васил Първанов), Георги Върбанов, Тони Иванов, Християн Кожухаров, Искрен Писаров (60 Атанас Стоименов).

 

 

 

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни