Три призови места за СКГ „Бадминтон“

Silviya-Penkova,-v-srledaat,-s-v-zpitanichkite-si
Силвия Пенкова, в срледаат, с възпитаничките си
  Две момичета представиха успешно габровския СКГ “Бадминтон“ в международния турнир за деца и юноши „Русенско лято“ в крайдунавския град.

  В надпреварата взеха участие 46 състезатели, на възраст до 13 и до 17 години, почти половината от които от Румъния. 
    Възпитаничките на треньорката Силвия Пенкова Виктория Иванова и Михаела Сидерова спориха за отличията при  девойките до 13 години и завоюваха едно второ и две трети места. 
    Сребърен медал взе Виктория от смесените двойки, в които участва в тандем с Антон Билчев от Русе. Дуетът им постигна две победи в предварителната група и още две в елиминациите. В битката за златото Иванова и Билчев отстъпиха в оспорван мач на двойка от Румъния – 24:22, 15:21, 17:21. Михаела Сидерова игра в партньорство с Йоан Йорданов от Русе. 

Двамата стигнаха до бронзовите отличия, като отстъпиха на полуфинала на Билчев и Иванова със 17:21, 13:21. 
Двете габровски състезателки се качиха на почетната стълбичка и в надпреварата при двойките момичета. 
С две победи и загуба възпитаничките на Силвия Пенкова излязоха от предварителната група, а на полуфинала отстъпиха на бъдещите победителки от Румъния.
„Много съм доволна от момичетата. Тръгват много добре и се надявам, че в бъдеще ще имаме още по-позитивни резултати от тях“, сподели треньорката им. 
Междувременно в Хасково се проведе четвъртият кръг от Националната верига по бадминтон. В него СКГ „Бадминтон“ беше представен от четирима състезатели – Калоян Палазов, Павел Христов и братята Петър и Момчил Вълови, които донесоха четири медала.
С пет последователни победи Калоян Палазов завоюва злато на сингъл при мъжете от второ ниво. Той участва и в надпреварата при мъжките двойки от второто ниво, заедно с Мариян Вълев от Севлиево. В тази дисциплина двамата спечелиха бронзовите отличия. 
Злато донесе и Момчил Вълов от надпреварата при мъжките двойки от първо ниво. Тандемът му с Цветомир Стоянов от София тръгна неуспешно в турнира – със загуба от старозагорците Пламен Михалев/Тихомир Киров (18:21, 21:13, 17:21). След това обаче двамата постигнаха четири последователни победи и стигнаха финала, в който отново срещнаха Михалев и Киров. Реваншът беше сладък и освен победата в мача им донесе и първото място. 
Още едно отличие за СКГ „Бадминтон“ осигури Петър Вълов от мъжките двойки второ ниво в партньорство с Васил Цонев от Варна. 
Пет победи и една загуба ги изведоха до второто място в крайното класиране.   
При мъжете от първо ниво на сингъл силно се представи и Павел Христов. С две победи в групата и още една в елиминациите, габровският бадминтонист стигна полуфинала, в който отстъпи на бъдещите победител Цветомир Стоянов. След това Христов загуби и малкия финал за бронза и зае четвърто място в крайното подреждане.  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни